0
Ostali sportovi

Ima nade za EP 2016.

Objavljeno: 21.12.12 u 18:12

vaterpolisti

Organizacija Evropskog šampionata u vaterpolu koje bi 2016. godine trebalo da se održi u Srbiji je pod znakom pitanja, ali posle sastanka između predstavnika Vaterpolo saveza i Ministarstva sporta, postoje indicije da bi priča ipak mogla da ima srećan kraj.

LEN je od našeg Saveza zahtevao da kao akontaciju za organizaciju Evropskog prvenstva uplati 400 hiljada evra, a Savez taj novac nema pa se za pomoć obratio državi. Čelnici VSS razgovarali sa ministarkom omladine i sporta prof. dr Alisom Marić, državnim sekretarom za sport Predragom Peruničićem i pomoćnikom ministarke Draganom Atanasovim. VSS su predstavljali predsednik Velibor Sovrović, generalni sekretar Marko Stefanović, izvršni direktor Nemanja Marijan i predsednik Stručnog saveta Nenad Manojlović.

U razgovoru je ministarka dobila sve neophodne informacije vezane kako za trenutnu situaciju, tako i za samu organizaciju i korist koju srpski sport može da ima od domaćinstva ovakvog takmičenja.

„Utisak je da postoji apsolutno pozitivno mišljenje oko našeg domaćinstva. Sve podatke smo predočili ministarki. Slede konsultacije sa kabinetom premijera i samim premijerom kako bi se ovo pitanje što pre našlo na dnevnom redu Vlade Srbije“, rekao je generalni sekretar VSS Marko Stefanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter