0
Odbojka

Terziću lepo u Rusiji

Objavljeno: 18.12.12 u 21:15

Terzić
Terzić sa dosta uspeha predvodi svoj klub u, kako kaže, najjačoj ligi na svetu.

„Ruska liga je veoma jaka, verovatno najjača na svetu. Ovde igra veliki broj izuzetno kvalitetnih odbojkašica iz celog sveta i po tome lige Turske i Brazila ne mogu da joj pariraju. Tamošnji klubovi jesu jaki i bogati, ali mnogi od njih u ruskoj ligi ne bi mogli da izbore bolji plasman od šestog mesta“, smatra Terzić.

Srpski trener kaže da mu nije bilo teško da se prilagodi na život u Rusiji jer je ona po mnogo čemu slična Srbiji.

„Imao sam ponude da nastavim sa radom u Azerbejdžanu ili Turskoj, ali Rusija i Omička su bili pravi izazov. Nijednog trenutka nisam zažalio što sam izabrao da dođem ovde, lepo sam primljen od svih. Zadovoljan sam trenutnom šestom pozicijom na tabeli, ali naravno da želimo više i bolje. Sada nam je prioritet Kup CEV gde nas od finala dele samo četiri utakmice, a u ruskom prvenstvu nas čeka i plej-of i biće prilike da popravimo učinak“.

Interesantno je da Omičku u sledećem kolu Kupa CEV čeka duel sa Konstancom iz Rumunije, klubom u kom je Terzić radio pred odlaska u Rusiju i sa kojim je osvojio šampionsku titulu.

„Neće to biti laki dueli. Čekaće nas i veoma naporan put do tamo, kao i vrela atmosfera u dvorani. Na sreću, dobro poznajem tu ekipu znam kakvu filozofiju igre ima moj kolega i zemljak Darko Zakoč“, zaključio je Terzić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter