0
Auto Moto

Kobajaši odustao od jurenja mesta

Objavljeno: 18.12.12 u 12:26

Kobajasi

Kamui Kobajaši je objavio pismo upućeno njegovim fanovima u kome objašnjava da neće biti u mogućosti da osigura mesto sebi u 2013. ostavljajući fokus na 2014. godini. Pošto je popio pedalu u Zauberu, 26. godišnji japanac je uspeo da sakupi više od 6 miliona funti, ali to nije bilo dovoljno da sebi zakupi mesto u nekom timu.

Kobajašijevo pismo:

„Svim obožavaocima,
Hvala vam za veliku podršku. Veoma sam Vam zahvalan i zbog činjenice da su mnogi od Vas donirali novac i da i dalje to radite. Moram da pomenem ovo, otkad su donacije počele, to je postala važna vest u Japanu. Zbog Vaše podrške, mnoge kompanije su uvidele da je ovo važno i počele su da mi pomažu finansijski. Zahvaljujući svemu tome, bio sam u poziciji da sakupim 8 miliona dolara što me je prosto oduševilo, jer je očigledno da postoje ljudi kojima je sve ovo važno kao i meni. Na žalost, vremena nije bilo dovoljno i nisam u mogućnosti da osiguram mesto u nekom kompetitivnom timu F1 za 2013. godinu. Moram da priznam da sam veoma tužan i da mi je žao kako obožavalaca tako i kompanija koje su me podržale, ali sam i dalje siguran da ću 2014.godine opet biti na stazi. Želeo bih da zaustavim donacije u ovom trenutku i da sačuvam novac za narednu sezonu. Počeću da tražim najbolju opciju za 2013. godinu i da razmišljam već o 2014. Glavni prioritet mi ostaje da nađem sedište u 2014. godini. Ne interesuje me trkanje ni u jednoj drugoj kategoriji. Objaviću saopštenje kada smislim šta ću raditi u 2013. Molim Vas da sačekate i nadam se da ćemo ponovo biti zajedno u 2014.
Sve najbolje.
Kamui Kobajaši

Naredne sezone, Niko Hilkenberg i Esteban Gutjerez će biti u timu u kome je Kobajaši vozio ove sezone, dok će njegov bivši kolega Serhio Perez voziti za Meklaren.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter