0
Američki fudbal

Patuljasti džinovi

Objavljeno: 17.12.12 u 13:15

New York Giants v Atlanta Falcons

I dok se sa jedne strane NFL plej of slika polako formira, sa druge strane u poslednja dva vikenda kao po običaju očekuje nas dramatična završnica.

Da krenemo prvo od timova koji su posle ovog vikenda obezbedili plej of, a to su San Francisko, Baltimor i Grin Bej (pre njih to su već učinili Nju Ingland, Hjuston, Denver i Atlanta).

San Francisko Fortinajnersi imali su u hladnom Bostonu vruće gostovanje protiv Nju Ingland Petriotsa iz koga su izašli kao pobednici, a rezultat je na kraju glasio 41:34.

49ke su posle odlično odigrane tri četvrtine morali kako znaju i umeju da se u poslednjem periodu igre odupru naletu Petriotsa što su na kraju i uspeli. Imali su Najnersi pred poslednju četvrtinu prednost od tri tačdauna (31:10), ali su Petriotsi stigli do izjednačenja, međutim taman kada je ceo Džilet stadion očekivao preokret 49ke su odgovorile najbolje moguće i sa 10 poena u poslednjem periodu stigli do važne pobede.

san-francisco

Ovom pobedom San Francisko je obezebio titulu u diviziji NFC Zapad i naravno plej of, ali još im predstoji borba za drugu poziciju u konferenciji koja bi im omogućila slobodan vikend.

Petriotsi koji su već odavno u plej ofu, ovim su porazom i pobedom Denvera nad Baltimorom pali na treću poziciju u AFC konferenciji, pa će se do kraja grčevito boriti za slobodnu nedelju.

Baltimor Rejvnsi su još jedan tim koji je ovog vikenda overio plej of mesto i titulu u diviziji AVF Sever. Rejvnsi su međutim sinoć kod kuće poraženi od zahuktalih Denver Bronkosa sa 34:17, ali njihov skor u diviziji je dovoljno dobar da trenutno drugoplasirani Sinsinati ne može da ih ugrozi.

Sa druge strane Bronkosi su devetom uzastopnom pobedom izbili na drugo mesto u AFC konfereniciji i ukoliko budu sigurni do kraja regularnog dela šampionata, što je realno očekivati jer ih očekuju mečevi sa Braunsima i Čifsima,  obezbediće sebi slobodnu nedelju.

Treći tim koji je rešio sve plej of brige ovog vikenda je Grin Bej. Pekersi su to učinili u velikom stili pošto su na gostovanju u Čikagu na Soldžer fildu pobedili  Berse 21:13.

Ne samo što su ovom pobedom obezbedili doigravanje i overili titulu u diviziiji NFC Sever već su Berse bacili na treće mesto u diviziji, pa će ekipa iz Čikaga morati pakleno da se potrudi do kraja sezone kako bi upecala vajld kard. Naravno u ovoj diviziji neće zavisiti sve od njih već će morati da se nadaju lošim rezultatima Minesota Vajkingsa koji su pobedom nad Sent Luisom 36:22 izbili na drugu poziciju u diviziji.

Bersi do kraja regularnog dela imaju gostovanje u Arizoni i Detroitu, dok Vajkingsi čeka teško gostovanje u Hjustonu i derbi na domaćem terenu protiv Pekersa.

Sada je vreme da pređemo na dramatičniji deo priče.

STK-NFL-AFC

U konferenciji AFC za dva vajld kard mesta šibaju se tri ekipe i to Indijanapolis Koltsi, Sinsinati Bengalsi i Pitsburg Stilersi.

Koltsi (9-5) su bez obzira na poraz koji su sinoć doživeli od Hjustona (29:17) u najboljoj poziciji i trenutno su na petoj poziciji u konferenciji, a do kraja sezone imaju mečeve sa Kanzasom i Hjustonom.

Trenutno drugu vajld kartu u rukama drže Bengalsi (8-6) kojima još preostaje da odigraju mečeve sa Stilersima i Rejvnsima (oba su divizijski okršaji). Praktično bi pobeda nad Stilersima njima već omogućila vajld kard ali u slučaju poraza ulaze u nezavidnu poziciju jer imaju lošiji skor u odnosu na Pitsburg kada su u pitanju divizijski mečevi.

Stilersi (7-7) su posle tesnog poraza u Dalasu protiv Kaubojsa od 27:24, pali na treće mesto divizije odnosno sedmo u konferenciji i njima je računica jasna, pobede protiv Sinsinatija i Klivlenda šalju ih u vajld kard.

U konferenciji NFC stvari izgledaju znatno, znatno komplikovanije.

National_Football_Conference_logo_old

Njujork Džajantsi su debaklom u Atlanti protiv Falkonsa (34:0) opasno sebi zakomplikovali život. Do ovog vikenda držali su prvu poziciju u konferenciji NFC Istok sa pobedom više ispred Redskinsa i Kaubojsa, a sada su posle ovog poraza, odnosno pobeda Redskinsa i Kaubojsa pali na treću poziciju.

Sve tri ekipe imaju isti skor (8-6) ali su zbog boljih divizijiskih rezultata Redskinsi trenutno prvi a Kaubojsi drugi.

Džajansti svoje mečeve poslednje mečeve igraju protiv Rejvnsa i Filadelfija, Reskinsi protiv Filadelfije i Kaubojsa, a Dalas dočekuje Sejntse i putuje u prestonicu. Ko će tu da na kraju završi prvi to ni sam bog ne zna, ali je činjenica da Redskinsi i Kaubojsi igraju u boljoj formi od aktuelnih šampina Džajantsa.

Naravno ko god da iz ove divizije na kraju završi kao drugi moći će da se nada vajld kardu, a trenutno su na tim pozicijama Sihoksi i Vajkingsi.

Sihoski (9-5) koji su sinoć demolirali u gostima Bafalo Bilse sa 50:17 igraju sjajan fudbal, ali ostaje im da u poslednja dva meča odigraju divizijske okršaje i to sa San Franciskom i Sent Luisom. Jedna od dve pobede gotovo sigurno obezbeđuje im vajld kard.

Vajkingsi (8-6) trenutno drže drugo vajld kard mesto i već smo pomenuli njihov raspored do kraja sezone, kao i za Berse  koji se nalaze odmah iza njih sa istim skorom.

Rezultati:

Četvrtak:

Sinsinati – Filadelfija 34:13

Nedelja:

Njujork Džajants – Atlanta 0:34

Denver – Baltimor 34:17

Grin Bej – Čikago 21:13

Vašington – Klivlend 38:21

Indijanapolis – Hjuston 17:29

Džeksonvil – Majami 3:24

Tampa Bej – Nju Orleans 0:41

Minesota – Sent Luis 36:22

Detroit – Arizona 10:38

Sijetl – Bafalo 50:17

Karolina – San Dijego 31:7

Pitsburg – Dalas 24:27

Kanzas Siti – Oukland 0:15

San Francisko – Nju Ingland 41:34

Ponedeljak:

Njujork Džets – Tenesi

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter