0
Auto Moto

Između Rosija i Lorenca

Objavljeno: 15.12.12 u 08:16

valentino-rosi

Povratak Valentina Rosija u Jamahu bi mogao da donese nemir i nespokoj u tim naredne sezone zbog netrpeljivosti koju Lorenco i Rosi osećaju jedan prem drugom.

Masao Furusava, čovek koji je možda i najzaslužniji za Jamahin YZR – M1 projekat i šef tima tokom perioda u kome je Rosi osvojio titulu četiri puta sa Jamahom uz 46 pobeda, predviđa burnu godinu pred japanskim timom. Furusavino napuštanje tima 2010 je bio jedan od značajnih faktora zbog kojih je Rosi odlučio da pređe u Dukati. U poslednjoj sezoni kada su bili zajedno u timu, netrpeljivost ova dva vozača je naterala tim da garažu podeli na dva dela.

„Mislim da će fanovima biti interesantno to što će njih dvojica zajedno biti ponovo u istom timu, ali biće to veoma teška godina i za ljudde unutar garaže. Mislim da će njih dvojica voditi surove borbe. Biće to pravi spektakl, ali i najava problema za Jamahu. Ne vidim nikoga ko bi mogao da hendluje takvu situaciju koja će biti sve gora i gora.

Pre nego što je Lorenco stigao u tim, Nakadžima je jao voleo Valentina. Onda je počeo da gotivi Lorenca, jer je nekada bilo komplikovano raditi sa Rosijem, a umesto toga, Horhe je bio mlad, i bilo je lako raditi sa njim. Sa Lorencom u timu je bilo sve ok, sve dok nisu saznali da je on voio pregovore sa Hondom, u prvim mesecima 2012.

Nakadžima je zbog toga bio veoma povređen i promenio je ponašanje prema njemu. Shvatio je da se Horhe ponaša kao i drugi vozači u smislu da gleda samo svoj interes. Valentinov povratak u tim dolazi takođe i zbog ovih saznanja, u jednoj ne baš laganoj atmosferi, i nemam pojma šta će se dešavati.“

Jurusava kaže da je Rosi preispitivao svoj prelazak u Dukati već tokom leta 2011. godine. „Ja i Valentino smo uvek ostali u kontaktu, i bili smo u prilici da se sretnemo tokom leta 2011. i već tada mi je rekao da je njegovo napuštanje Jamahe bila velika greška. Mislim da je još uvek kompetitivan, biće brz jer je sada u potpunosti odrastao a i dalje uspeva da ostane u dobroj formi i nosi se sa mlađima od sebe.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter