Serhio Perez

Povezane vesti

Dženson Baton veruje da će Serhio Perez biti u stanju da podnese pritisak koji ga očekuje u Meklarenu naredne godine. On dolazi kao zamena Luisu Hamiltonu koji je prešao u Mercedes posle šest sezona u Meklarenu.

Do sada, Perez je u F1 proveo dve sezone a nada se da će sada biti u prilici da juri svoju prvu titulu sa novim timom. Baton priznaje da je boravak u Meklarenu veoma stresan i da nosi sa sobom ogroman pritisak, ali isto tako veruje da će meksikanac biti u stanju da se nosi sa tim.

„Mislim da ovde definitivno ima više pritisaka nego u drugim timovima. Ali mislim i da je Perez dobar u onome što radi, tako da ne bi trebalo da se to odrazi na njegovu vožnju. Verujem da ga on neće ni osetiti onako kako bi ga drugi možda osetili.“

Baton takođe misli da je činjenica da mladi Perez nije osvojio ni jedan bod otkad je objavljen njegov prelazak u Meklaren, čist splet okolnosti.

„Mislim da je bilo previše pritisaka na njega, pogotovu otkada je objavljeno u medijima da prelazi. Trebalo bi ga samo pustiti da radi svoj posao, jer je pred njim veoma važna zima u kojoj će on videti šta može da uradi naredne sezone. Mislim da je već dokazao da je dobar i brz i da jako dobro razume dešavanja na stazi i trke u celini.“