0
Auto Moto

Haug odlazi

Objavljeno: 14.12.12 u 09:52

Norbert Haug

Posle 22 godine na mestu šefa Mercedes Benz Motorsport odeljenja, Norbert Haug će napustiti to mesto do kraja ove godine. Do prekida saradnje je došlo sporazumnim raskidom radnog odnosa, tako da će na njegovo mesto uskoro neko drugi zasesti.

Haug je na čelu sportske divizije Mercedes Benca još od 1990. godine, i sa kompanijom i njenim partnerima je osvojio 6 titula šampiona sveta i 87 pobeda. Šezdesetogodišnji nemac je takođe zaslužan i za mnoge uspehe srebrne strele u DTM šampionatu u kome je tim pod njegovim vođstvom pobedio na više od 50 posto trka na kojima je učestvovao.

„Želeo bih da se zahvalim najboljoj kompaniji na svetu za više od 22 godine druženja, i gde sam ostavio svoje najstrasnije momente karijere.“ izjavio je Haug. „Posebno želim da se zahvalim bordu za poverenje i slobodu u radu koju su mi dozvolili. Imali smo fantastična dostignuća, pobede i sjajne momente za koje želim da zahvalim svim kolegama.

Nažalost, sa svega jednom pobedom otkad smo formirali naš F1 tim 2010. godine, nismo ispunili očekivanja. Ipak, napravili smo značajne korake ka uspehu u budućnosti. Naš tim i naši vozači će uraditi sve što je moguće kako bi postigli ove ciljeve.“

Niko Rozberg i Luis Hamilton će pokušati već u 2013, da ispune neke Haugove želje…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter