0
Auto Moto

Nije trebalo da se vraća

Objavljeno: 10.12.12 u 14:25

Berni Ekleston misli da Šumaher nije trebalo da se vraća iz penzije 2010. godine sa Mercedesom, jer je svojim slabim nastupima u tri godine, donekle urušio mit koji je stvorio o sebi kao vozaču.

Prema 82.godišnjem Eklestonu, F1 neće zapamtiti Šumahera zbog njegovih sedam titula, već zbog njegovog neuspelog povratka na stazu. „Više bih voleo da je prestao da vozi posle osvojenih sedam titula, nego sada. Novi ljudi koji su se priključili sportu, i oni koji su odnedavno počeli da prate F1, će se sećati Mihaela sada, ne onog koji je bio ranije.

Oni nisu uspeli da vide heroja, već običnog čoveka sa usponima i padovima. Mislim da je važna stvar, a to je verovatno teško, shvatiti kada nisi više u stanju da radiš nešto tako dobro kako si radio ranije i da ga predaš nekom drugom. Nadam se da ću ja biti u stanju da prepoznam taj trenutak i kada ne budem više u mogućnosti da guram dalje, predaću nekom sve ovo i reći doviđenja.“

Uprkos relativno lošem izdanju u Mercedesu u protekle tri godine, Šumaher ostaje najuspešniji vozač u istoriji F1, sa sedam titula, 91 pobedom, 64 podijuma pride, 68 pol pozicija i sakupljenih 1566 poena…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter