0
Američki fudbal

Linčovani Kardinali

Objavljeno: 10.12.12 u 13:34

Lud, lud, ma totalno lud NFL vikend! Sjajne utakmice, vrhunski preokreti, rezultati za istoriju sve to smo sinoć imali prilike da vidimo na stadionima širom Amerike pa je zato vraški teško nešto ne uključiti u izveštaj.

Opako dobra utakmica odigrana je u Vašingtonu. Redskinsi su u velikoj pleoj of jurnjavi na svom Fedeks fildu dočekali silne Baltimor Rejvnse i posle preokreta  uspeli su da u produžetku stignu do pobede rezultatom 31:28.

Početak meča obeležili su pakleni napadi sa obe strane, iz tri poseda viđena su tri tačdauna pa je rezultat bio 14:7 za Skinse.

Kako je vreme odmicalo odbrane su počele,  bolje da „čitaju“ napade, a Rejvnsi su imali više uspeha u tome, pa su pored ostalog i zbog fambla koji je napravio ruki raning bek Vašingtona Alfred Moris, na poluvreme otišli sa zavidnom prednošću, bilo je 21:14.

Drugo pluvreme donelo je potpunu dominaciju odbrana, a napadi su jako teško dolazili do novog prvog pokušaja. Redskinsi su sa dva fild gola uspeli da priđu Rejvnsima na dva poena (21:20), ali je onda Džo Flako poveo jedan napad Rejvnsa koji je završen tačdaunom Reja Rajsa i gosti su ponovo otišli na +8.

Na ispod pet minuta do kraja utakmice, duboko u svom polju kvoterbek Skinsa Robert Grifin poveo je svoj tim u poslednji napad. Na drugom pokušaju usled starta gostujuće odbrane on je ostao da leži na travi zbog povrede leve noge pa je već sledeći snep umesto njega izveo drugi ruki kvoterbek domaćih Kirk Kazins.

Vrlo brzo Grifin je ponovo bio na terenu i pomogao je da Redskinsi stignu na nešto više od 20 jardi od end zone Rejvnsa ali je onda u velikom bolu ostao da leži na terenu i to je bio kraj meča za njega. Kazins je ponovo preuzeo napad i na ispod minuta do kraja meča, odigrao je fantastično. Prvo je majstorskim dodavanjem pronašao Pijera Garsona za tačdaun, ali je Skinsima bilo potrebno pretvaranje za dva poena kako bi stigli do izjednačenja, a onda je Kazins preuzeo stvar u svoje ruke i posle snepa lepo je pročitao odbranu Rejvnsa i sam završio posao za izjednačenje na 28:28 i produžetak na prepunom Fedeksu.

Rejvnsi su potom imali više sreće u bacanju novčića i prvi su  napadom otvorili produžetak, ali je odbrana Redskinsa ostavila Flakoa i drugove tamo gde su i počeli, pa su gosti morali da ispucaju loptu.

Ispostavilo se da će to biti preloman trenutak jer je na drugoj strani ispucavanje prihvatio Ričard Kraford koji je uspeo da osvoji 64 jarda i namesti idealnu poziciju za Kajla Forbata koji je pogodio fild gol za pobedu Redskinsa 31:28.

Robert Grifin je meč završio sa 246 jardi dodavanjem i jednim tačdaunom, dok je sa druge strane Džo Flako bacao za 182 jarda, imao je tri tačdaun dodavanja i jedan intersepšn.

Redskinsi po prvi put od 2008. godine u decembru imaju pozitivan skor i sada su 7-6 zauzimaju drugu poziciju u diviziji NFC Istok, a u konferenciji su na 7. mestu što je odmah ispod crte koja obezveđuje Vajld kard. Rejvnsi sa durge strane bez obzira na ovaj poraz drže prvu poziciju u diviziji AFC Sever sa odnosom 9-4, ali još nisu obezbedili plej of.

Sijetl Sihoksi postavili su rekord u istoriji kluba po broju postignutih poena pošto su na svom stadionu demolirali i počistili Arizona Kardinalse sa 58:0!

Raning bek Sihoksa Maršon Linč postigao je tri tačdauna, a imao je ukupno 11 na meču iz kojih je prešao 128 jardi odnosno u proseku 11.6 po nošenju.

Sihoksi su bukvalno pokidali očajan napad Kardinalsa koji su sveli na total od 154 jarda, a kvoterbeka gostiju Džona Skeltona na 75 jarda dodavanjem i još su mu 4 puta presekli dodavanje.

Tim iz Sijetla sada ima skor od 8 – 5 i zauzimaju 5 mesto u NFC konferenciji koje koje vodi u vajld kard, dok su Kardinalsi sa odnosom 4 – 9  već odavno otpisani iz svih plej of varijanti.

Njujork Džajansti su na Metlajf stadionu u Nju Džersiju razbili Nju Orleans Sjentse sa 52:27.  Popularno nazvani „gan slinger“ okršaj kvoterbeka pripao je Ilaju Meningu koji je meč završio sa 4 tačdaun dodavanja u odnosu na Drua Brisa koji je upisao samo jedno.

Oba kvoterbeka imali su dva intersepšna, dok je Bris imao više jardi „kroz vazduh“ 354, a Mening 259.

Presudna četvrtina na ovom meču bila je poslednja u kojoj su Džajansti postigli 17 poena, dok Sejnti nisu uopšte uspeli da poentiraju.

Dažjansti drže prvo mesto u diviziji NFC Istok sa skorom 8 – 5, a Sejntsi  su gotovo sigurno izgubili šansu da uđu u borbu za Vajld kard jer imaju odnos 5-8.

Karolina Pantersi koji odavno već nemaju teoretsku šansu da se plasiraju u plej of pobedili su na svom stadionu favorizovane Atlanta Falkonse sa 30:20 i tako ima naneli tek drugi poraz u šampionatu.

Fantastičan je bio kvoterbek Pantersa Kem Njuton koji je pored 287 jardi dodavanjem, upisao i 116 jardi trčanjem, od kojih je jedan bio za 72 jarda i tačdaun.

Još jedan triler meč odigrali su i Dalas Kaubojsi koji su fild golom Dena Bejlija na kraju utakmice pobedili Sinsinati Bengalse 20:19. Važna pobeda za Kaubijse koji sa skorom 7:6 ostaju u borbi za plej of mesto u NFC konferenciji, dok Bengalsi nisu iskoristili poraz Pitsburga od San Dijega 34:24, pa bez obzira što sa Stilersima imaju isti skor 7:6 drže sedmo mesto u konferenciji AFC, odnosno treće u diviziji Sever.

Važnu pobedu od 27:23 posle preokreta ostvarili su i Indijanapolis Koltsi protiv Tenesija. Gubili su Koltsi sa 13 poena razlike na poluvremenu, da bi u drugom delu igre zahvaljući preciznoj ruci ruki kvoterbeka Endrjua Laka i iskustvu kikera Adama Vinatijerija stigli do pobede koja ih sve više čini sigurnim učesnicima plej ofa jer sada imaju skor 9-4 i gotovo sigurno obezbeđen vajld kard.

Rezultati:

Četvrtak:

Denver – Ouklan 26:13

Nedelja:

Sent Luis – Bafalo 15:12

Atlanta – Karolina 20:30

Dalas – Sinsinati 20:19

Tenesi – Indijanapolis 23:27

Njujork Džets – Džeksonvil 17:10

Čikago – Minesota 14:21

San Dijego – Pitsburg 34:24

Filadelfija – Tampa Bej 23:21

Baltimor – Vašington 28:31

Majami – San Francisko 13:27

Nju Orleans – Njujork Džajants 27:52

Arizona – Sijetl 0:58

Detroit – Grin Bej 20:27

Ponedeljak:

Hjuston – Nju Ingland

 

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter