0
Ostali sportovi

Netačna informacija da je MOK kaznio Višackog

Objavljeno: 08.12.12 u 16:11

Kako prenosi Tanjug, OKS ističe da je suštinski netačno interpretiranje zaključka MOK-a nanelo nemerljivu štetu i nacionalnom komitetu i lično Višackom.
„Đorđe Višsacki kroz celu svoju karijeru, kako sportsku, tako i karijeru sportskog radnika, nikada nije imao nijednu mrlju i nikada nije bio akter nijedne afere ili skandala.

Olimpijski komitet Srbije zahteva da sva sredstva javnog informisanja koja su objavila netačnu informaciju, objave demanti na isti način i istim intenzitetom, kako bi se naneta šteta makar ublažila“, navodi se u saopštenju OKS.

OKS navodi da Višacki nije ni suspendovan, ni kažnjen od strane MOK-a. Naprotiv, u trenutku objavljivanja vesti na sajtu Radio Televizije Srbije u kojoj se kaže da „MOK traži da se generalnom sekretaru OKS-a zabrani učešće u radu međunarodnih olimpijskih tela“, Višacki se nalazio u Rimu, na Generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta, gde je i trenutno.

On u svojstvu člana Skupštine Evropskih olimpijskih komiteta, zajedno sa predsednikom OKS Vladom Divcem, učestvuje u razmatranju predloga o uvođenju Evropskih igara.

Imajući u vidu da se svi predstavnici međunarodnog olimpijskog pokreta nalaze na Generalnoj skupštini EOK, ovim povodom iz Rima, pismom se oglasio i član MOK-a i član Izvršnog odbora MOK-a i predsednik Evropskih olimpijskih komiteta, gospodin Patrik Hiki, u kojem jasno demantuje da je Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki kažnjen ili suspendovan.

U pismu se, naprotiv navodi da Višacki uživa punu i jedinstvenu podršku, a gospodin Hiki naglašava da se raduje saradnji sa Višackim i u budućnosti.

Višacki je jedan od nekoliko zvancičnika čije ime je spominjano u zaključcima sednice Izvršnog odbora pre tri dana. On je zajedno sa petoricom zvaničnika Olimpijskih igara iz tri države umešan u skandal sa nelegalnom prodajom ulaznica za OI u Londonu na crnom tržištu, što su otkrili novinari „Sandej Tajmsa“ na tajnom zadatku.

Članak povodom neregularnosti u prodaji ulaznica objavljen je nekoliko nedelja pre početka Igara, a MOK je, posle istrage, naredio nacionalnim komitetima da kazne učesnike u skandalu i odlučio da im zabrani dalje učešće u međunarodnim olimpijskim telima.

Osim Višackog, u skandal je umešano nekoliko predsednika nacionalnih komiteta, kao i generalni sekretari i direktori marketinga iz Grčke, Litvanije, Malte i Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter