0
Auto Moto

Šumaher sazreo

Objavljeno: 07.12.12 u 12:38

Mihael Šumaher kaže da je sazreo kao osoba tokom njegovog drugog pokušaja u F1 sa Mercedesom, iako nije bio onaj stari, jer sedmostruki šampion sveta gotovo ništa od uspeha u Benetonu i Ferariju nije ponovio. Pre prvog odlaska u penziju, pobedio je na 91. trci, a potom se vratio u takmičenje iz penzije sa Mercedesom ali nije mogao da osvoji više od jednog podijuma za tri sezone.

Vraćajući se na protekle tri godine u Srebrnoj Streli, Šumaher kaže da je sada mnogo otvoreniji u odnosu na dane kada je osvajao titule i da je izvukao mnogo pozitivnih stvari iz ovog iskustva.

„Bilo je ovo prilično interesantno iskustvo, posebno sa nekog aspekta humanosti i ljudskosti. Kao osoba, ako možeš da preguraš teška vremena postaneš bolji i snažniji, i teraš sebe da evoluiraš, i to je ono što te čini snažnijim. Tako se osećam sada, nekako sam sazreo, otvorenijeg uma sam, i lakše je komunicirati samnom nego ranije baš zbog toga što nisam postigao uspehe kojima sam se nadao.“

Tokom boravka u Mercedesu, Šumaher je osvojio jedno treće mesto i sakupio 197 poena. Takođe, postavio je najbrže vreme u kvalifikacijama za VN Monaka, ali je zbog kazne koju je prethodno zaradio morao da se pomeri u nazad na startnom gridu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter