0
Auto Moto

Promenjena pravila

Objavljeno: 06.12.12 u 14:06

FIA je objavila da je ratifikovala restrikciju upotrebe DRS zona samo na one koje su prethodno bile predviđene počev od naredne sezone pa nadalje. Prema Čarliju Vitingu, Direktoru trka, pravila su se promenila iz bezbedonosnih razloga.

Još od uvođenja ovog sistema u upotrebu 2011. godine, vozači su mogli slobodno da ga koriste tokom kvalifikacija i treninga, pre nego što je limitirana upotreba na jednu ili dve zone tokom trke, kada je bilo potrebno obići automobil ispred sebe. Za 2013. godinu, restrikcija će biti uvedena za ceo trkački vikend.

„Zabranićemo upotrebu DRS sistema tokom treninga i kvalifikacija, izuzev u zonama koje će se koristiti i za vreme trke.“ potvrdio je Viting u novembru. „Radimo to iz bezbedonosnih razloga. Verujemo da su brojni incidenti posledica loše upotrebe DRSa i to nam je potvrđeno i od strane nekih vozača.

Nismo želeli da ga vozači koriste tokom treninga i kvalifikacija, ali onda smo bili zabrinuti da nećemo imati efektivan DRS sistem. Sada, sa svim korisnim informacijama koje smo sakupili tokom sezone, znamo šta nam je činiti“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter