0
Auto Moto

Toseland juri brzinski rekord

Objavljeno: 05.12.12 u 11:36

Dvostruki šampion Superbajk serije i bivši vozač u MOTO GP šampionatu Džejms Toseland je objavio svoje planove o obaranju zvaničnog brzinskog rekorda koji trenutno iznosti 376.156mph-605.364km/h, izmeren od strane Federation Internationale de Motocyclisme, a koji je postavio amerikanac Roki Robinson pre dve godine. Obaranje rekorda Tosland će pokušati u septembru 2014. godine na poznatom slanom jezeru Bonevil.

„Jako sam uzbuđen zbog celog projekta i oga što ću pokušati, ali nemam iluzija o tome koliko mi je napora potrebno da dođem do željenog cilja. Takmičim se skoro ceo život i sada ću morati da naučim potpuno novu tehniku kako bih pilotirao ovim strimlajnerom. Tim koji je uključen u projekat je stvarno neverovatan i odlični su u onome što rade.

Diskutovali smo o celom projektu nekoliko meseci, ali danas sam po prvi put seo u kokpit mašine, i sada sve to izgleda realističnije i čini mi se uspešnije. Ako uspem, ovo će biti fantastično dostignuće, ali isto tako, velika satisfakicija koju ću poneti sa sobom nazad u Veliku Britaniju.“

Toseland je bio primoran da napusti moto takmičenja u novembru 2011, pošto nije uspeo da se oporavi od povrede ručnog zgloba. Tridesetdvogodišnji britanac je uspo da pokupi dve titutle u Superbajk seriji i to 2004 i 2007 godine, a takođe je proveo i dve godine u Moto GP šampionatu sa Tech 3 Jamahom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter