0
Auto Moto

Vernje zadovoljan

Objavljeno: 04.12.12 u 23:37

Žan Erik Vernje kaže da je njegova prva sezona u F1 bila prilično uspešna, jer je uspeo da se adaptira na bolid Toro Roso tokom godine, i osvojio četiri puta osmo mesto, osvojivši više bodova od svog timskog kolege Daniela Rićiarda koji ima veće iskustvo u F1. Jedna od najboljih trka mu je bila poslednja, u Brazilu, gde je sa sedamnaeste pozicije na startu, uspeo da se probije do osme, i plasira se iza sedmostrukog šampiona F1, Mihaela Šumahera.

„Bilo je super što sam uspeo da se ispišem iz sezone osvajanjem još četiri boda“ osvrnuo se Vernje. “Nisam bio baš toliko uzbuđen zbog rezultata odmah posle trke, jer uvek želim više a i mislim da je sedmo mesto bilo moguće, ali kako je vreme prolazilo shvatio sam da uopšte nije bio loš rezultat i da uopšte nije bilo loše za kraj sezone. Imao sam četiri osma mesta i osvojio 16 poena. Za moju prvu sezonu, i činjenicu da nisam imao najbolji auto na svetu, nije ni tako loše. Svakako , moglo je da bude i bolje, i svakako očekujem da će biti bolje naredne sezone, ali sve u svemu, iza sebe ostavljam godinu
koju ocenjujem kao uspešnu. Puno toga sam naučio i to je ono čemu sam i posvetio prethodnu sezonu. Predamnom je zimska sezona u kojoj ću da saberem utiske i da probam da shvatim šta sam uradio dobro a šta loše kako bi naredne sezone bio bolji u nadam se, još boljem automobilu, sa više iskustva, znanja i veštine, i na kraju, nadam se, boljoj poziciji na kraju takmičenja.

Vernje je ovu godinu završio na sedamnaestoj poziciji, deset poena usped svog kolege Rićiardo koji se ranije takmičio za tim HRT u 2011. godini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter