Povezane vesti

Uh, ovo je bilo baš blizu. Malo je nedostajalo da već na startu šampionata selekcija Srbije prioredi veliku senzaciju i osvoje bod u duelu protiv evropskog, svetskog i olimpijskog šampiona. Na žalost to se na kraju nije dogodilo, pa su Skandinavke slavile rezultatom 28:26 (17:12).

Prvo poluvreme nije bilo dobro, odbrana nije funckionisala, tehničke greške su bile nedopustive, ali drugih pola sata igre su model kako Srbija treba da igra ovo takmičenje. Čvrsto, agresivno i lepršavo.

Pa šta ako naspram sebe imate Norvešku, koja je apsolutni vladar svetskog rukometa? Pa i one naspram sebe imaju Srbiju. To je taj pristup, koji je doneo rezultat.

Nema respekta, samo gazi i igra.

Norvežanke su imale šest golova viška, na kraju strahovale za taj jedan bod, ali lošom igrom Srpkinja u poslednjem minutu, kako u napadu tako i u odbrani, stigle su do pobede, koju možda nisu ni zaslužile.

Nema veze. S ovakvom igrom i ovakvim pristupom obavezama, prolaz u drugu krug je zagarantovan. Samo još da se i beogradska publika oraspoloži i dođe u Arenu.

Sledeća prilika je u četvrtak, kada se sastajemo s Ukrajinom.