0
Auto Moto

Brinuo me je novi ugovor

Objavljeno: 03.12.12 u 10:00

Felipe Masa je priznao da je bio zabrinut posle relativno loših rezultata u prvom delu sezone, da li će mu biti ponuđen novi ugovor sa Ferarijem. Pošto je sakupio svega 23 boda u otvarajućem delu sezone, Masa se značajno popravio u poslednjih deset trka osvojivši i dva podijuma, u Japanu i Brazilu na finalnoj trci.

„U prvoj polovini godine, bio sam prilično zabrinut za ugovor. Nisam verovao da će Ferari čekati drugi deo sezone i kraj leta pre donošenja odluke o vozačima za sledeću godinu. Istina je da su oduvek kružile glasine u Maranelu otkada sam tamo. Već tokom moje prve godine postojala je lista vozača koji su trebali da zauzmu moje mesto, i isto tako je bilo i ove godine, mnogo imena i još više špekulacija“

Masa je dodao da je tokom leta uspeo da se fokusira na ono što mu predstoji, da se izoluje od svih špekulanata i da uživa u drugom delu sezone: „U početku sam dosta značaja pridavao svemu tome što sam slušao, ali onda, u avgustu sam sebi rekao da bi trebalo da razmišljam samo o trkama, da uživam, i onda sam stvarno počeo bolje da vozim, bolje da osećam automobil i da budem brz onako kako znam.“ izjavio je Masa povodom svog oporavka u šampionatu.

„Sada se osećam snažno posle dobrih rezultata u poslednjih devet trka, i veoma sam optimističan po pitanju budućnosti, kako moje, tako i Ferarijeve.“

Felipe Masa će naredne godine započeti svoju osmu sezonu u Ferariju, a do sada je osvojio 15 pol pozicija, i 11 pobeda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter