0
Odbojka

Izvučene grupe za svetsku ligu

Objavljeno: 01.12.12 u 21:25

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u B grupe Svetske lige sa Rusijom, Italijom, Kubom, Nemačkom i Iranom, odlučeno je danas na sastanku Saveta Svetske lige u Lozani.

Sledeće godine u Svetskoj ligi učestvovaće 18 reprezentacija podeljenih u tri grupe, a igraće se po jednokružnom bod sistemu. Seniori Srbije će dva puta biti domaćini, protiv Nemačke i Italije, dok će gostovati Rusiji, Kubi i Iranu.

U grupi A igraće Brazil, Poljska, SAD, Bugarska, Argentina i Francuska, a u grupi C Kanada, Koreja, Finska, Holandija, kao i najverovatnije Japan i Egipat, reprezentacije koje su poražene u 2. kolu kvalifikacija za Svetsku ligu 2013.

Odluka o selekcijama koje će igrati u C grupi biće doneta 15. decembra na sastanku Izvršnog odbora Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

Finalni turnir biće odigran od 16. do 21. jula, a organizator će biti poznat krajem januara 2013.

Na Finalnom turniru igraće osam selekcija podeljenih u dve grupe, a plasman na završnicu, pored organizatora, izboriće po tri reprezentacije iz A i B grupe, kao i pobednik C grupe.

Sastanku u Lozani predsedavao je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OŠ) i potpredsednik FIVB zadužen za rad Saveta Svetske lige Aleksandar Boričić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter