0
Auto Moto

Ferari: Slučaj Fetel

Objavljeno: 01.12.12 u 15:29

Ferari je izdao saopštenje kojim izjavljuje da prihvata mišljenje FIA povodom neodumica koje su se pojavile posle Feteovog obilaženja pod žutom zastavom u Brazilu. Ferari je prvo zatražio pismeno objašnjenje od FIA i viđenje da li je taj potez bio legalan, a sada je podvukao liniju dobivši zadovoljavajući odgovor.

„Zahtev za pojašnjenjem od FIAe, vezano za Fetelov potez kada je obišao Vernjea, bio je neophodan kako bi bili pojašnjeni svi aspekti ovog obilaženja, čiji se snimak pojavio dan nakon trke na internetu a koji ranije nije bio viđen.
Naš zahtev nije imao za cilj da proglasi trku nelegalnom niti njene rezultate. Primili smo hiljade zahteva sa raznih strana sveta da razjasnimo ovu stvar tako da smo bili dužni da pitamo federaciju da nam dostavi objašnjenje kako ne bi ostala senka nad celim šampionatom u očima svih F1 entuzijasta, ne samo navijača Ferarija. Ne planiramo da odgovaramo dalje na ovo objašnjenje koje smo dobili i smatramo da je slučaj zatvoren, što se Ferarija tiče.“

Iako se činilo da je Fetelovo obilaženje Žan Erik Vernjea bilo pod žutom zastavom, ispostavilo se da je Fetel prošao zvaničnika trke koji je mahao zelenom zastavom pre nego što je obilaženje napravljeno. Nemac je postao najmlađi osvajač trostruke uzastopne krune, završivši šampionat tri boda ispred rivala iz Ferarija Fernanda Alonsa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter