0
Auto Moto

Alan Džons pohvalio

Objavljeno: 30.11.12 u 18:57

Bivši svestki šampion Alan Džons je ocenio povratak Kimija Rajkonena kao jedan od najuspešnijih u sportu, koji je on do sada video.

Šampion iz 1980. godine, je rekao da su Rajkonenove performanse slične onima koje je imao Niki Lauda koji je osvojio titulu u trećoj godini od povratka na stazu. Austrijanac je napustio takmičenje pre kraja 1979. godine ali se vratio sa Meklarenom 1982 i pobedio 1984. osvojivši treću titulu.

I Alan Džons je pokušavao da se vrati u F1 u sezoni 1985/86, ali je taj povratak sa novoformiranim timom Haas bio neuspešan a o Kimiju, Džons je rekao.

„Mislim da je iznenadio mnoge, pa i mene. On je svoj povratak u F1 odradio fantastično. To je verovatno jedan od najboljih povrataka  pored onih koje je napravio Lauda.“

Džons je takođe pohvalio i Šumahera koji se po drugi put penzionisao na kraju proteklog šampionata.

“Mislim da Mihael nije baš dobio automobil koji je očekivao da će dobiti. Ljudi kažu da nije trebalo ni da se vraća, ali na kraju dana, samo je jedan čovek koji odlučuje o tome a to je Mihael. On je to radio zbog sebe, ni zbog koga drugog…“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter