0
Ostali sportovi

Falkonsi putuju u Tampu

Objavljeno: 25.11.12 u 10:46

Opake tri utakmice imali smo prilike da odgledamo u četvrtak na Dan zahvalnosti pa sada samo možemo da se nadamo da će još neke od predstojećih 12 koliko se igra večeras biti toliko zanimljive.

Treba očekivati interesantan duel u Tampi gde Bakanirsi dočekuju Falkonse u derbiju divizije NFC jug. Falkonsi barem po skoru (9-1) važe u ovom trenutku za jednu od najboljih ekipa u ligi, dok Baksi (6:4) igraju dosta dobro.

Treba imati u vidu da je Baksima svaki meč izuzetno važana jer im na tabeli divizije za vratom diši Sejntsi (5-5), pa bi ih svaki naredni poraz mogao da udalji sa druge pozicije i eventualnog Vajd karda.

To svakako ne znači da Falkonsi ulaze opušteno u meč jer je i njima značajno da na kraju sezone imaju što bolji skor i samim tim ulove uslovno rečeno lakšeg protivnika u plejo fu, a i nedelju dana odmora.

Pomenuli smo Sejntse. Oni će u svom Superdomu dočekati 49ke iz San Franciska (7-2-1) za koje bi trebalo posle pauze zbog povrede da ponovo nastupi kvoterbek Aleks Smit. San Francisko je u prošloj nedelji pokazao da može dobro da igra i bez startnog kvoterbeka što znači da će sada ukoliko biti kompletni tek pokazati svoju pravu snagu.

Sa druge strane Dru Bris i Sejntsi imaju uspon forme, koji je praćen povratkom igrača koji su bili pod suspenzijom zbog namernog povređivanja protivnika, a igraju kod kuće u zaglušujućem i naelektrisanom ambijentu, što bi trebalo da bude garancija za uzbudljiv i neizvestan meč.

U „Velikoj jabuci“ će Džajantsi dočekati Grin Bej Pekerse. Biće to susret dva tima koji su u poslednje dve sezone bili šampioni, ali i prilika da odgledamo obračun dva velemajstora na poziciji kvoterbeka, jer će sa jedne strane stajati Ilaj Mening, a sa druge Aron Rodžers.

Pekrsi (7-3) drže prvu poziciji u diviziji NFC Sever, dok si Džajantsi (6-4) na vrhu divizije NFC Istok.

Parovi 12. NFL vikenda:

Četvrtak:

Hjuston – Detroit 34:31

Vašington – Dalas 38:31

Nju Ingland – Njujork Džets 49:19

Nedelja:

Bafalo – Indijanapolis

Sijetl – Majami

Atlanta – Tampa Bej

Oukland – Sinsinati

Pitsbrug – Klivlend

Tenesi – Džeksonvil

Denver – Kanzas Siti

Minesota  Čikago

Baltimor – San Dijego

San Francisko – Nju Orleans

Sen Luis – Arizona

Grin Bej – Njujork Džajants

Ponedeljak:

Karolina – Filadelfija

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter