0
Auto Moto

Fors Indija dobija 50 miliona funti

Objavljeno: 22.11.12 u 13:20

Tim Fors Indije dobija bonus od 50 miliona funti za narednu godinu, izjavio je direktor Vijaj Malija u sredu. Iako je tim propustio priliku ove sezone da se popne na podijum, Indijska korporacija koja stoji iza tima kaže da tim sa sedištem u Silverstonu ima sve razloge da se ponosi rezultatima.

„Imali smo bord direktora u Indiji, posle VN Abu Dabija koji je odobrio investiciju od 50 miliona funti u dalji razvoj tima. Osvojili smo više poena nego u prethodnim sezonama i planiramo da investiramo mnogo novca u najsavremenije tehnologije kako bi dali više materijala dizajnerima i inžinjerima i bili još konkurentniji na stazi. Ako pogledamo sezonu koja se završava trkom u Brazilu, imamo više razloga da budemo ponosni. Napravili smo značajne pomake i približili se vodećim timovima. Sa onim što smo dobili, što je ostalo još iz ere Džordan tima, izvukli smo više nego mnogo…“

Priznajući da je cilj na početku bio peto mesto među konstruktorima, a sada će teško uspeti da skinu i Zauber sa šestog, Malija je zaključio da želi sve najbolje Niku Hilkenbergu koji će se preseliti naredne godine u Zauber.

Niko je bio sjajan ove sezone, doneo je timu tačno ono što smo i očekivali od njega, što je stvarno puno. Mislim da će imati sjajnu budućnost u F1, i želim mu sve najbolje“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter