0
Odbojka

Zvezda dočekuje ruske vicešampionke

Objavljeno: 19.11.12 u 18:08

Odbojkašice Crvene zvezde će u okviru 4. kola F Grupe Lige šampiona ugostiti moskovski Dinamo. Ruskinje su prošle nedelje savladale Zvezdu u Moskvi sa 3:1, ali se crveno bele nadaju da mogu u Beogradu da pruže još jači otpor.

„I prošle sezone smo igrali protiv Dinama, ove takođe, za nama je već jedan meč, a uoči drugog mogu samo da kažem da mi je drago što imamo priliku da igramo protiv ovakog rivala, da im ukrademo malo od njihovog iskustva. Nadam se da ćemo imati podršku naših navijača, sa njim će biti mnogo lakše odupreti se ruskom timu“, izjavila je Jovana Stevanović, srednji bloker Crvene zvezde.

Trener crveno belih, Ratko Pavličević zadovoljan je partijom njegovih izabranica u ruskoj prestonici.

„Hrabri činjenica da smo takvoj ekipi mogli da uzmemo set. Ambicije Dinama u ovom takmičenju su visoke ali sasvim realne s obzirom na sastav tima i kvalitet stručnog štaba na čijem je čelu Svetlana Ilić. Kada je o Zvezdi reč, mi ćemo pokušati da pružimo pravi otpor. Neće biti lako, čak i taj jedan osvojen set u prvom meču ništa nam ne garantuje, možda i otežava stvari jer rival neće ništa prepustiti slučaju. Ne zavisi sve od nas, mnogo više zavisi od Dinama“, rekao  je Pavličević, svestan snage protivnika.

Iskusna hrvatska odbojkašica Nataša Osmokrović očekuje dobar meč i misli da neće biti lako njenoj ekipi.

Crvena zvezda igra na svom terenu, publika će biti nihov dodatni igrač. Ne mislim da će nama biti lako, naprotiv, ali očekujem da se igramo dobru odbojku i da se dobro zabavimo na terenu. U karijeri sam često igrala protiv timova iz Srbije i to je uvek podrazumevalo kvalitetnu utakmicu. Jasno je da se ovde odbojka igra sa uživanjem i da se mnogo pažnje posvećuje radu sa mladim igračima, zato nikoga ne čude sjajni rezultati vaših nacionalnih selekcija“, izjavila je Osmokrović.

Svetlana Ilić, trener Dinama i bivša reprezentativka naše zemlje, istakla je da njena ekipa gaji velike ambicije u ovom takmičenju i da ukoliko želi da ih ispuni mora da trijumfuje protiv Crvene zvezde.

„Naša očekivanja su sasvim profesionalna, moramo da se vodimo zadacima koje je naš klub stavio pred nas. Činjenica je da se ne zaustavljamo samo na željama da prođemo grupu, naše ambicije su mnogo veće. Dinamo želi da se plasira na fajnal for Lige šampiona. Nadam se da mi iz Zvezde neće zameriti, što pričam ovako otvoreno, ali moram da budem iskrena, mi idemo na pobedu“, rekla je Ilićeva.

Utakmica između Crvene zvezde i Dinama igra se u Sportskom centru „Šumice“ u utorak, 20. novembra, sa početkom u 18 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter