0
Američki fudbal

Gavrani kljucnuli čelik

Objavljeno: 19.11.12 u 19:02

„Better late than never“, kažu Ameri što je u slučaju ovog izveštaja najvažnija stvar. Dakle krećemo sa pregledom 11. NFL vikenda.

Tako tipično za Rejvnse. Momci iz Baltimora došli su u Pitsburg i na Hajnc fildu po treći put zaredom pobedili su Stilerse rezultatom 13:10.

I mada se očekivalo da će Rejvnsi imati lakši posao zbog povrede prvog kvoterbeka Stilersa Bena Rotlisbergera, utakmica se kao po običaju svela na mali broj poena i vraški dobre odbrane.

Činjenjica da Rejvnsi iz napada nisu postigli tačdaun, a da su stigli do pobede dovoljno govori sama za sebe.

Džekobi Džons vratio je ispucavanje za tačdaun,a Džastin Taker je dva puta pogodio fild gol i to je bilo dovoljno da Rejvnsi pobede.

Sa druge strane kvoterbek Bajron Leftvič, koji je prvi put bio starter posle tri godine, postigao je jedini tačdaun za Stilerse.

Leftvič je imao 18 kompletiranih pasova iz 39 pokušaja za 201 jard i jednom mu je presečeno dodavanje, dok je Džo Flako bio za nijansu bolji sa 20 kompletiranih dodavanja iz 32 pokušaja za total od 164 jarda.

Tom Brejdi predvodio je Petriotse u demoliranju Indijnapolis Koltsa. Petriotsi su na svom stadionu stigli do ubedljive pobede od 59:24.

Samo u prvom poluvremnu Koltsi predvođeni rukijem Endrju Lakom uspeli su da pariraju Petriosima, a sve ostalo proteklo je u znaku domaćih.

Međutim, ova pobeda ekipe iz Bostona donela je i jednu lošu vest. Prvi tajt end ekipe Rob Gronkovski je pred kraj meča doživeo prelom podlaktice i sigurno će biti odsutan između 6 i 8 nedelja. To je praktično nenadoknadiv gubitak za Brejdija i ekipu jer je popularni Gron najbolji tajt end lige i prvi izbor Brejdija kada je napad u pitanju.

Atlanta Falkonsi su bez obzira na loše veče Meta Rajana u svom Džordžija domu uspeli da savladaju Arizona Kardinalse 23:19.

Kad kažem loše veče Meta Rajana, zapravo mislim na očajno jer je kvoterbek Falkonsa uspeo da zabeleži čak pet presečenih dodavanja ali na sreću njegove ekipe to nije utaicalo na rezultat.

Kardinlasi su u poslednju četvrtinu ušli sa 3 poena prednosti (19:16) ali nisu uspeli da postignu ništa više od fild gola dok su Falkonsi napravili tačdaun.

Ključnu glupost na utakmici Kardinalsi prave kada je kvoterbek Rajan Lindli pokušo dodavnje, a lopta mu je izbijena  dok još ruka nije krenula napred. Svi igrači Arizone mislili su da je u pitanju nekompletan pas, ali sudije se nisu oglasile i defanzivac Falkonsa Džonatan Babinju pokupio je „živu“ loptu i napravio tačdaun.

Pekersi su posle slobodnog vikenda gostovali na Ford fildu Detroit Lajonsima i u divizijskom odmeravanju snaga stigli do pobede 24:20.

Bila je to prilično neizvesna utakmica najviše zahvlajujući kikeru Grin Beja Mejsonu Krozbiju, koji je na utakmici promašio dva fild gola u trenucima kada su Pekersi mogli da se rezultatski odlepe.

Ipak, sjajni Aron Rodžers je odgovornost preuzeo na sebe u u poslednjih četiri minuta meča rešio je pitanje pobednika sjajnim drajvom koji je na kraju završen tačdaun dodavanjem ka Rendalu Kobu na 1:22 do kraja meča.

Lajonsima nije pomgla odlična partija Krisa Džonsona popularnog Megatrona koji na utakmici imao 5 hvatanja za 143 jarda i jedan tačdaun.

Denever Bronkosi su na svom stadionu u derbiju divizije AFC zapad pobedili San Dijego Čardžerse 30:23.

Pejton Mening igra kao u najboljim danima, pa je sa tri tačdaun dodavanja bio najzalužniji za trijumf Bronkosa, a njemu uz rame bio je Von Miler koji je tri puta sekovao Filipa Riversa.

I jedan kuriozitet sa ovog meča. Pejton Mening stigao je do 148 pobede kao startni kvoterbek i time se izjendačio sa legondom Bronkosa Džonom Elvejom koji je sada sportski direktor kluba. Prvi na listi je naravno Bret Farv sa 186 pobeda kao starter.

Rezultai:

Četvrtak:
Majami – Bafalo 14:19

Nedelja:
Arizona – Atlanta 19:23
Tampa Bej – Karolin 27:21
Klivlend – Dalas 20:23
Grin Bej – Detroit 24:20
Džeksonvil – Hjuston 37:43
Sinsinati – Kanzas Siti 28:6
Njujork Džets – Sent Luis 27:13
Filadelfija – Vašington 6:31
Nju Orleans – Oukland 38:17
San Dijego – Denver 30:23
Indijanapolis – Nju Ingland 24:59
Baltimor – Pitsburg 13:10

Ponedeljak:
Čikago – San Francisko

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter