0
Auto Moto

Hamilton pobednik trke u USA

Objavljeno: 18.11.12 u 22:54

Poslednja trka u Brazilu odlučiće šampiona za 2012. godinu, jer je Luis Hamilton, vozač Meklarena upisao još jednu pobedu posle 56 odvozanih krugova na novootvorenoj stazi u Teksasu. Svega 6 desetinki posle njega kroz cilj je prošao vodeći u generalnom plasmanu Sebastijan Fetel koji je do kraja pokušavao da se domogne pozicije broj jedan i to mu je zamalo uspelo u ciljnoj ravnini ali je Hamilton uspeo da se odbrani.

Treći je kroz cilj prošao Fernandno Alonso, koji nije uspeo da otkine bodove Fetelu kako je najavljivao ali je odvozao dobru trku i sa loše, osme startne pozicije, stigao do treće na cilju što ga ostavlja u trci za titulu jer je razlika između Fetela i njega jednu trku pred kraj 13 bodova. I Felipe Masa, drugi vozač Ferarija je danas bio dobar i trku završio kao četvrti što će pomoći timu da najverovatnije ostane drugi u šampionatu konstruktora, pošto su šanse da prestignu Red Bul nikakve, ali tu je odmah iza njih Meklaren Mercedes, čiji je vozač Dženson Baton prošao kroz cilj peti, jedno vreme preteći Masi, ali bez uspeha na kraju. Pobednik prošle trke, Kimi Rajkonen kroz cilj je prošao šesti ispred klupskog kolege Grosjeana, a za osmu poziciju se vodila jednako zanimljiva borba kao i za prvu, samo između Hilkenberga, Maldonada i Sene, pa su sva trojica ušli u cilj u ovom rasporedu sa razlikom od svega nekoliko desetinki…

Mercedes danas nije blistao, iako je Šumaher bio sjajan u kvalifikacijama i startovao sa pete pozicije, završivši tek na šesnaestoj poziciji, dok je njegov mlađi kolega, Rozberg bio trinaesti, i poslednji vozač koji je uspeo da se uvuče u vreme sa manjim zaostatkom od kruga za pobednikom.

Mark Veber, drugi vozač Red Bula je trku završio posle sedamnaest krugova, a pored njega, još samo Vernje u Toro Roso Ferariju nije završio trku jer je posle petnaest krugova bio primoran da izađe sa staze…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter