0
Auto Moto

Sordo se vraća u Citroen

Objavljeno: 16.11.12 u 10:11

Citroen je izabrao Denija Sordoa kao svog drugog vozača za nastupajuću WRC sezonu. Španac će se vratiti u tim za koji je vozio od 2005-2010 posle dve relativno neuspešne sezone u Prodrajv Miniju.

Poslednje vesti su govorile da se vodi borba za upražnjeno mesto posle Leba između Madsa Ostberga i Sorda. Citroen je tražio vozača koji će voziti pored Mike Hirvonena koji postaje prvi vozač tima zahvaljujući Lebovom odlasku u delimičnu penziju i odluci da vozi samo neke od relija. Šef francuskog tima Iv Maton rekao je da je Sordova brzina na reliju Španije bila odlučujući faktor pri izboru vozača.

„Trebalo nam je malo više vremena u procesu odlučivanja a očigledno je da je Deni na kratkoj listi naših želja, a na reliju Španije je pokazao šta može. Njega svi vole u timu i dosta vremena je proveo sa nama, i svima je zadovoljstvo što se ponovo vraća u familiju. Njegov profil dopunjuje ono što Miko Hirvonen ima, i važno nam je bilo da imamo i jednog latino vozača koji ima svoje fanove na važnim tržištima Latinske Amerike i Španije.“

Sordo je takođe zadovoljan povratkom u Citroen. „Očigledno je da sam veoma srećan što se vraćam u Citroen. Delimo sjajne zajedničke uspomene i za mene je ovo bio izbor broj 1 za narednu sezonu.“

29.godišnji španac je osvojio juniorsku WRC titulu 2005 godine i doveden je potom da vozi sa Lebom tokom pet sezona, kada je na njegovo mesto uleteo Sebastijan Ožije dok je Sordo prešao da vozi za Mini. Još uvek u svojoj karijeri nije osetio slast pobede ali je dvadeset i pet puta bio na podijumu.

„Poslednjih nekoliko godina nisu bile tako loše za mene. U drugim timovima sam imao ozbiljniji zadatak na razvoju atutomobila što mi je dalo dodatno iskustvo, a povratak u Citroen sada vidim kao veliku priliku. Još uvek čekam na svoju prvu pobedu u WRC šampionatu“… još uvek nije jasno na  koliko relija će Sordo biti na stazi što uglavnom zavisi od dobre volje Sebastijana Leba koji će odlučivati šta će voziti, a šta ne tokom sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter