0
Američki fudbal

Kraj serije Falkonsa

Objavljeno: 12.11.12 u 16:43

Nju Orlenas Sejntsi su u derbiju divizije NFC Jug pobedili na svom terenu Atlanta Falkonse sa 31:27 i tako im naneli prvi poraz u šampiontu, pa tako više nijedan tim u ligi nije bez poraza.

Odlično veče imali su tajt endovi oba tima, stim što je Džimi Grejem za nijansu bio bolji od veterana Falkonsa Tonija Gonzalesa.

Grejem je imao sedam hvatanja za 146 jardi i dva tačdaun dok je Gonzales meč završio sa 11 hvatanja za 122 jarda i takođe dva tačdauna.

Koliko je utamica bila izjednačena govori i podatak da su oba kvoterbeka, Dru Bris i Met Rajan imali po tri tačdaun dodavanja i jedan presečeni pas.

Bris je meč završio sa 298 jardi pasom, dok je Rajan bio prilično bolji imajući učinak od 411 jardi.

Sejntsi su zapravo ključnu razliku stvorili igrom po zemlji. Raning bek Kris Ajvori je iz sedam nošenja pretrčao 72 jarda i imao je jedan tačdaun. Mark Ingram je takođe bio solidan pa je imao 67 jardi trčanjem iz 16 nošenja.

Falkonsi sada imaju skor od 8-1 dok se Sejntsi polako vraćaju u formu pa su od poslednjih pet utakmica dobili četiri i imaju skor od 4-5.

Derbi lige odigran je u Čikagu gde su Bersi dočekali Hjuston Teksanse i u meču je bio klasičan „čikaški“ gosti su pobedili rezultatom 13:6.

Teksansi su došli u Čikago i na Sodlžers fildu dobili Berse njihovim stilom igre, a to je čvrsta odbrana sa malim brojem poena.

Jedini tačdaun na meču postigao je raning bek Teksanasa Arijan Foster ali ne trčanjem već na dodavanje Meta Šauba. Inače odrbane su toliko bile čvrste da je učinak kvoterbekova bio komičan. Met Šaub je imao 14 kompletiranih pasova za 95 jardi, Džej Katler bacio je dva intersepšna pre nego što je zbog potresa mozga napustio igru, a njegova zamena Džejson Kembel meč je završio sa 11 kompletiranih pasova za 94 jarda.

Teksansi su prvi u diviziji AFC Jug i imaju skor od 8:1, Bersi drže prvu poziciju u diviziji NFC Sever sa 7-2.

Posle četiri godine konačno imamo i jednu nerešenu utakmicu, a u pitanju je derbi diviziji NFC Zapad  između San Francisko 49ki i Sent Luis Remsa koji je završen rezultatom 24:24, nakon što su oba kikera promašila fild gol u produžetku.

Bila je tvo vrlo uzbudljiva utakmica sa dosta preokreta. Prvo su Remsi vodili sa 14:0 nakon prve četvrtine da bi se potom San Francisko potpuno vratio u meč i u jednom trenutku vodio sa četiri razlike 21:17.

Međutim prava drama nastala je na oko minut pre kraja meča kada su kvoterbek Remsa Sem Bredford pronašao Ostina Petisa za tačdaun, da bi na samom kraju utakmice Dejvid Ejkers doneo produžetak 49kama u kome na kraju nije bilo pobednika.

San Francisko je trenutno prvi u diviziji sa skorom 6-2, dok su Remsi treći sa odnosom 4-5.

Rezultati:
Četvrtak:
Indijanapolis – Džeksonvil 27:10

Nedelja:
Oukland – Baltimor 20:55
Denver – Karolina 36:14
Njujork Džajants – Sinsinati 13:31
Tenesi – Majami 37:3
Detroit – Minesota 24:34
Bafalo – Nju Ingland 31:37
Atlanta – Nju Orleans 31:27
San Dijego – Tampa Bej 24:34
Njujork Džets – Sijetl 28:7
Dalas – Filadelfija 38:23
Sent Luis – San Francisko 24:24
Hjuston – Čikago 13:6
Ponedeljak:
Kanzas Siti – Pitsburg

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter