0
Američki fudbal

Dan divizija

Objavljeno: 11.11.12 u 12:13

Novi NFL vikend je pred nama, a u njemu će gotovo pola mečeva biti divizijsko odmeravanje snaga.

Tako će u diviziji AFC istok Petriotsi koji su prošli vikend bili slobodni, na Žilet stadionu dočekati Bafalo Bilse. Petriotsi imaju skor 5-3 i na prvom su mestu u diviziji dok su Bilsi na poslednjem sa odnosom 3-5, pa treba očekivati da Tom Brejdi i ekipa zabeleže novu pobedu, osim ako kvoterbek Bilsa Rajan Ficpatrik ne eksplodira kao što ponekad ume.

Biće izuzetno zanimljivo večeras u Metrodomu gde uz derbiju divizije NFC Sever Minesota Vajkingsi dočukuj Detroit Lajonse. Minesota ima skor 5-4 dok su Lajonsi na 4-4, a obe ekipe su na začelju divizije jer su Čikago i Grin Bej ispred njih.

Sledeći obračun u okviru divizije je susret između Nju Orleans Sejntsa i Atlanta Falkonsa. Dakle, u Superdom dolaze Falkonsi koji su jedini neporaženi tim u ligu i biće izuzetno zanimljivo videti da li će i posle meča biti tako, pogotovu ako uzmemo u obzir činjenicu da Sejntsi uprkos negativnom skoru 3-5 igraju sve bolje, a još će igrati pred svojim navijačima tako da je sve moguće.

U diviziji NFC Istok, koja je decenijama važila za najtežu u ligi međutim to izglada da više nije slučaj, u derbiju Filadlelfija Iglsi dočekuju Dalas Kaubojse. Obe ekipe imaju negativan skor 3-5 i od njih je u diviziji samo lošiji Vašington sa odnosom 3-6, međutim Redskinsi imaju slobodan vikend.

I poslendji derbi divizije igraće se u San Francisku gde će 49ke u okviru derbija divizije NFC Zapad dočekati Sent Luis Remsa. San Francisko ulazi u ovaj meč posle slobodnog vikenda, imaju skor 6-2 i treba očekivati da savladaju Remse koji su trenutno na 3-5.

Parovi 10. NFL vikenda
Nedelja:
Oukland – Baltimor
Denver – Karolina
Njujork Džajants – Sinsinati
Tenesi – Majami
Detroit – Minesota
Bafalo – Nju Ingland
Atlanta – Nju Orleans
San Dijego – Tampa Bej
Njujork Džets – Sijetl
Dalas – Filadelfija
Sent Luis – San Francisko
Hjuston – Čikago
Ponedeljak:
Kanzas Siti – Pitsburg
Čevrtak:
Indijanapolis – Džeksonvil 27:10

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter