0
Američki fudbal

Džajantsi u derbiju dočekuju Stilerse

Objavljeno: 04.11.12 u 11:10

Očekuje nas nekoliko vrlo zanimljivih mečeva ali epitet derbija ovog kola svakako pripada duel u Njujork gde će snage odmeriti aktuelni šampioni Njujork Džajantsi i Pitsburg Stilersi.

Džajantsi za razliku su razliku od prethodnih, ovu sezonu startovali na pravi način i trenutno drže prvo poziciju u diviziji NFC Istok. U prošloj nedelju bukvalno su samleli divizijskog rivala Dalas, pre svega u prve dve četvrtine, a potom su se grčevito branili da sačuvaju pobedu, što govori o oscilacijama u toku utakmice.

Ilaj Mening je u dobroj formi i mada zna da napravi neočekivane greške, ipak je glavna poluga ubitačnog napada Džajntsa. Njemu treba pridodati i odličnog Viktora Kruza, vajdrisivera koji u ključnim trenucima zna da bude na pravom mestu.

Stilersi sa druge strane zauzimaju drugu poziciju u diviziji AFC Sever iza Baltimora. Čelični su imali par tesnih poraza ali čini se da polako ulaze u formu, što pokazuje rutinska pobeda nad Redskinsima prošlog vikenda.

Otežavajuća okolnost za Pitsbrug može da bude činjenica da u Veliku jabuku dolaze na sam dan utakmice, što prvobitno nije bilo planirano.

Kada je u pitanju statistika, onda u tom segmetnu Stilersi imaju prednost. U odbrani dozvoljavaju protivnicima u proseku 274.1 jard po meču dok Džajantsi imaju značajno loši odbranu i protivnicima dozvole 386.5 pređenih jardi.

Statistika napada ipak ide u korist Džajantsa ali je ta prednost baš minimalna. Ok, statistika je jedno ali na terenu može da se desi nešto sasvim drugo.

Troj Polamalu je idalje povređen i neće moći da nastupi za Stilerse, dok je Rašard Mendahal pod velikim znakom pitanja zbog povrede ahilove tetive. Džajantsi takođe imaju problema sa povređenim igračima, pa tako Majk Koflin neće moći da računa na lajnbekera Čejsa Blekburna, a još uvek je neizvestan nastup raning beka Amada Bredšoa.

Od ostalih mečeva treba pomenuti obračun Kema Njutona i Roberta Grifina u meču Pantersa i Redskinsa, zatim duel u Atlanti gde neporaženi Falkonsi dočekuju Dalas, kao i meč u Indijanapolisu u kom Koltsi igraju sa Majami Dolfinsima.

Parovi 9. NFL vikenda

Četvrtak:

Kanzas Siti – San Dijego 13:31

Nedelja:

Denver – Sinsinati

Baltimor – Klivlend

Arizona – Grin Bej

Bafalo – Hjuston

Majami – Indijana

Detroit – Džeksonvil

Čikago – Tenesi

Karolina – Vašington

Tampa Bej – Okland

Minesota – Sijetl

Pitsburg – Njujork Džajants

Dalas – Atlanta

Ponedeljak:

Filadelfija – Nju Orleans

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter