0
Auto Moto

Toro Roso zadržao vozače

Objavljeno: 01.11.12 u 13:21

Skuderia Toro Roso će i u narednu sezonu krenuti sa već poznatim vozačima, Žan Erik Vernjeom i Danielom Rićiardom. Francuz Vernje je debitovao u timu posle sezone u Formula Renault 3.5 gde je završio na drugom mestu a do sada je osvojio 12 poena i trenutno se nalazi na sedamnaestoj poziciji u šampionatu. “Veoma sam zadovoljan zbog ove vesti” rekao je francuz.

“Hvala Toro Roso i hvala Red Bulu koji me je podržao još u ranim fazama moje karijere. Bila je ovo teška sezona i kao ruki, mnogo sam naučio, zahvaljući podršci i sjajnom odnosu koji su svi imali prema meni.Osećam se mnogo snažnijim i znam da sam postao bolji vozač tokom sezone. Verujem da sam u timu stekao dragoceno iskustvo i nadam se da ću to uspešno iskombinovati sa planovima tima za narednu sezonu. Nadam se da je pred nama dobra sezona u kojoj ćemo napasti mnogo poznatije timove.”

Klupski kolega, Rićiardo je debitovao u F1 sa timom HRT prošle godine u Velikoj Britaniji pre nego što je prešao u Toro Roso ove sezone. Do sada, australijanac je osvojio devet poena u šampionatu. “Izuzetno sam zadovoljan što znam da ostajem u Skuderiji Toro Roso još jednu sezonu i želim da se zahvalim timu i Red Bulu, našem sponzoru.” Rekao je Rićiardo.

“Imamo velika očekivanja za narednu sezonu, i ja sam spreman da ih ispunim. Vremenom sam se razvijao kao vozač i moj pristup sa tehničke strane je takođe bolji nego ranije, tako da sam siguran da ću biti od koristi timu u mojoj drugoj sezoni. Za nama je teška sezona, ali uprkos tome, uživao sam u dobrim odnosima koji vladaju u timu i oduševljen sam što ćemo biti zajedno makar još godinu dana.”

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter