Dženson Baton je izjavio da je teško predvideti ko će biti pobednik na narednoj trci u Abu Dabiju na stazi Marina Bej. Red Bul, Meklaren i Ferari su veoma blizu po formi. Sebastijan Fetel je pobedio na prošloj trci ispred Fernanda Alonsa, ali razlika nije bila velika.

Povezane vesti

„Jedva čekam trku narednog vikenda“ rekao je Baton. „Uvek mi je dobro išlo na ovoj stazi, imao sam sjajnu trku i borbu sa Markom Veberom u 2009 gde sam završio treći i Luis i ja smo bili na podijumu na zadnje dve trke. Mislim da će ovo biti trka u kojoj će razlike biti veoma male. Indija je pokazala da su prva tri tima veoma blizu po performansama, tako da nisam u stanju da kažem ko je favorit. Mislim da će Red Bul imati blagu prednost, ali sam siguran da ćemo uz dobre kvalifikacije, biti tik uz njih.

Jedna od pozitivnih stvari koja se desila na stazi u Indiji je to što smo mogli da se borimo za dobre pozicije i bilo je mesta za obilaženje, dok će ovde to biti malo problem, čak i uz upotrebu DRSa. Nadam se da će ovo biti još jedna sjajna trka, što će biti sjajno za navijače.“

Baton je trenutno šesti u šampionatu, 24 poena iza timskog kolege Luisa Hamiltona, dok je tim Meklaren treći među konstruktorima, deset bodova iza Ferarija.