0
Ostali sportovi

Rukometaši Srbije su savladali selekciju Rusije u Nišu sa 30:29 (15:12), na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj.

Podmlađena reprezentacija savladala Ruse

Objavljeno: 31.10.12 u 22:29

Nošena bučnom podrškom sa tribine „Čaira“, ekipa selektora Veselina Vukovića je odlično otpočela ovaj meč i igrala dobro prvo poluvreme.  Ali su Rusi na startu drugog poluvremena serijom 6-1 preuzeli vođstvo koje su dosta dugo držali.

Nekako su naši stigli do nerešenog(21-21), posle čega je krenula mnogo bolja igra naše reprezentacije, pre svega zahvaljujući majstorijama golmana Darka Stanića. Nošeni Šešumom i Nenadićem naši su uspeli da sačuvaju vođstvo i ostvare bitnu pobedu na startu kvalifikacija.

Žarko Šešum predvodio je Srbiju sa osam golova od toga jedan na 8 sekundi do kraja koji je rešio meč, Petar Nenadić je postigao 6 a možda najbolji pojedinac je bio naš golman Stanić koji je ponovo imao fantastičnu partiju.

Sledeći meč u kvalifikacijama rukometaši Srbije igraju već u nedelju protiv selekcije Bosne i Hercegovine u Sarajevu a plasman na kontinentalno prvenstvo rukometaša, koje će biti održano 2014. u Danskoj, izboriće po dve najbolje selekcije iz kvalifikacionih grupa, kao i najbolja trećeplasirana ekipa.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter