0
Auto Moto

Niko Hilkenberg u Zauberu

Objavljeno: 31.10.12 u 14:03

Fors Indija naredne sezone neće biti tim Nika Hilkenberga koji je potpisao za Zauber, i time upraznio mesto. Ugovor sa švajcarskim timom je potpisan jutros a mladi nemac je debitovao 2010. godine u Vilijamsu iz koga je zbog Pastora Maldonada prešao da bude rezervni vozač Fors Indije u 2011. Ponovo je stupio na stazu u 2012 i do sada je uspeo devet puta da se plasira među prvih deset vozača, dok mu je najbolji plasman bio na trci u Belgiji gde je osvojio četvrtu poziciju.

 
“Veoma se radujem što ću raditi sa timom Zauber” rekao je Hilkenberg. “To je tim koji se dobro kotira i kompetitivan je. Takođe, to je tim u kome su mladi vozači dobijali priliku i opravdavali je. Nadam se da će tako biti i u mom slučaju. Tim je trenutno u veoma pozitivnom razvojnom ciklusu i siguran sam da ćemo biti u prilici da postignemo mnogo. Do tada, ostajem potpuno posvećen mom sadašnjem poslu u Sahara Fors Indiji i želim da se zahvalim menadžmentu tima što su mi dali priliku da se vratim u F1.”

 
Zauber još uvek treba da potvrdi ime drugog vozača za narednu sezonu, ali sva je prilika da će to biti Esteban Gutijerez koji iza sebe ima jakog sponzora Telmex.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter