0
Auto Moto

Kimi Rajkonen priznao

Objavljeno: 31.10.12 u 11:58

Rajkonen se ne nada da će u 2012. biti u prilici da osvoji titulu. Povratnička sezona za vozača Lotusa je bila više nego uspešna, jer je trenutno treći u šampionatu, osvojio je nekoliko podijuma i do skora imao pristojne šanse i za titulu. Ipak, dominantni Fetel sada ima 67 bodova prednosti a u igri je ukupno 75 bodova, tako da bi trebalo da se dogodi pravo čudo pa da finac dođe do titule.

Ono što ga je definitivno uverilo da se neće boriti za titulu je sedmo mesto u Indiji gde je bio zaglavljen iza Mase koga nije mogao da obiđe iako misli da je brži od njega. “Imali smo brzinu ali ne na pravom mestu, i kada ste iza nekoga ko je takođe brz, teško je napraviti dobro obilaženje” izjavio je Rajkonen koji je produžio ugovor sa Lotusom i za narednu godinu.

“Stvarno sam mislio da imamo automobil sa kojim bi po vremenima koje postižemo mogli da se borimo i za podijum, ali greška koju smo napravili u kvalifikacijama nas je skupo koštala. Borba za titulu je daleko odmakla a ja sam u priličnom zaostatku, ali se nadam da ću sledeće sezone biti u prilici da sakupim više poena.”

Rajkonen veruje da će Lotus biti jedan od timova koji će se do kraja sezone boriti za podijume, ako budu uspeli da ispeglaju probleme u kvalifikacijama. “Bolid je dobar, i ako uspemo da napravimo bolji rezultat u kvalifikacijama, verujem da ćemo biti na podijumu” rekao je Kimi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter