0
Auto Moto

Vazdušni tunel pomaže

Objavljeno: 24.10.12 u 09:54

Iz Maranela stižu ohrabrujuće vesti za fanove jer se borba za titulu zahuktala a oni veruju da su uspeli da reše problem sa kojim su se borili kada je u pitanju aerodinamika bolida. Njihov vazdušni tunel već duže vreme daje pogrešne podatke o testovima koji se rade u njemu i onome što se stvarno dešava na stazi, pa su čelnici tima čak i mislili da ga zatvore radi rekalibracije.

Međutim, napravljeni su separatni aero testovi posle koga su iz Ferarija rekli: “Vazdušni tunel može biti samo model onoga što se dešava na stazi, ali nikada nije potpuno ista situacija u tunelu i na stazi. Podaci koje smo dobijali u tunelu nisu bili isti kada smo ih upoređivali sa onima na stazi. Imali smo nekoliko nedoumica oko poboljšanja koja smo napravili na poslednjih nekoliko trka, jer nisu davala rezultate, tako da smo morali hitno nešto da uradimo pred trku u Indiji.

Napravili smo nove aero testove koji su nam dali odgovore na nekoliko pitanja, za koja verujemo da će nam pomoći da napravimo pobednički bolid. Nadamo se da će nas to vratiti tamo gde želimo da budemo.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter