0
Fudbal

Nikola Kavazović je trenutno najmlađi selektor na planeti

Srbin najmlađi selektor na svetu

Objavljeno: 23.10.12 u 23:45

Mladi Srbin je u avgustu ove godine preuzeo mesto selektora reprezentacije Tadžikistana, on radi i kao trener aktuelnog šampiona te zemlje, Istikola, sa kojim je u prvih sedam meseci rada osvojio šampionat Tadžikistana, ali i AFC azijski kup. On je na mestu selektora debitovao u meču protiv Katara koji je Tadžikistan dobio sa 2:1, a navijači su bili oduševljeni ovom pobedom ali i igrom.

„Moja fudbalska filozofija je napadački fudbal, sa visokom kontrolom lopte i dubokim presingom. Uvek kažem igračima da kada izgubimo posed lopte, želim da je ponovo što pre osvojimo. Ako imamo loptu u posedu, tada nema načina da dođemo u opasnu situaciju po naš gol“, rekao je Kavazović.

Kavazović je igrao za OFK Beograd ali je karijeru fudbalera rano prekinuo i bacio se na trenerski posao. Srbin je već uneo puno novina u tadžikistanskom fudbalu, i uverava da neće stati na tome. Takođe smatra da će uskoro evropski klubovi biti veoma zainteresovani za igrače sa prostora Tadžikistana.

„Moja ideja je da promenim stvari u tadžikistanskom fudbalu. Imam mnogo planova, predsednik me podržava, i siguran sam da ćemo napraviti uspeh. Već smo počeli da radimo na drugačiji način sa mlađim igračima, kao i u mom Istiklolu. Posle utakmice sa Katarom, Energi Kotbus je potpisao predugovor sa našim igračem veznog reda Davronovim, a još jedan veliki evropski klub je vrlo blizu da potpiše našeg najboljeg igrača Ergaševa. Uskoro ćemo imati još igrača za najveće klubove“, zaključuje Kavazović.

Inače rekord najmlađeg selektora ikad pripada Andre Vilas-Boašu koji je sa samo 21 godinom postao selektor Devičanskih Ostrva

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter