0
Ostali sportovi

Izbrisao sve titule sa Tvitera

Objavljeno: 23.10.12 u 15:20

„Roditelj petoro predivne dece, sedmostruki osvajač Tur de Fransa. Konstantni borac protiv raka i povremeni učesnik triatlona“, pisalo je na Armstrongovom Tviteru sve do ponedeljka kada je Međunarodna biciklisticka federacija (UCI) potvrdila odluku Americke anti-doping agencije (USADA) o oduzimanju svih sedam titula i doživotnoj suspenziji.

„Podižem petoro dece. Pomažem ljudima u borbi protiv raka. Plivam, vozim bicikl, trčim i igram golf kada stignem“, navodi se sada u biografiji 41. godišnjeg bicikliste, čiji profil na Tviteru trenutno ima 3.800.000 posetilaca.

Organizatori Tura saopštili su da neće proglašavati nove pobednike, dok će u petak doneti odluku da li će Armstrong morati da vrati novac osvojen na trkama.

Mediji navode da bi Amerikanac mogao da ostane i bez 7.5 miliona dolara, pa čak i 150 miliona, koliko je mogao da zaradi od sponzora i raznih bonusa, a spominje se i mogućnost odlaska u zatvor zbog lažnog svedočenja pred sudom.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter