0
Odbojka

Zvezdina mladost protiv evropskih giganata

Objavljeno: 22.10.12 u 17:40

Odbojkašice i odbojkaši Crvene zvezde ove nedelje započinju borbe u Ligi šampiona. Zvezda je jedina ekipa u Evropi koja će imati predstavnike u obe konkurencije. Tim povodom održana je i zajednička konferencija za medije u pres sali SD Crvena zvezda.

 
Odbojkašice Crvene zvezde u utorak, od 18 časova u dvorani Šumice, igraju prvi meč u Grupi F Lige šampiona, a protivnik će im biti azerbejdžanska Lokomotiva Baku. Crveno bele će treću godinu zaredom nastupati u najelitnijem klupskom takmičenju. Iako najmlađa ekipa, po proseku godina, u Ligi šampiona Zvezda će učiniti sve da ostavi dobar utisak.

 
„Svesni smo da će Liga šampiona biti veliko iskustvo za naš tim, svi rivali u našoj grupi su jaki. Lokomotiva je prvi protivnik, radi se o kvalitetnoj ekipi, ali mi ćemo igrati bez velikog respekta. Mladost nam neće biti alibi“, rekla je Mina Popović, srednji bloker Crvene zvezde.

 
Trener odbojkašica Ratko Pavličević svestan je da će njegov tim imati težak posao na startu takmičenja, ali i u ostalim mečevima F grupe gde ih još očekuju poljska Fakro Mušina i ruski Dinamo iz Moskve.

 
„Mladi smo ali to nije novost u našem slučaju. Kroz utakmice u Ligi šampiona ekipa će samo napredovati. Trudićemo se da iz utakmice u utakmicu pokazujemo kakvim kvalitetom raspolažemo. U ovom trenutku nije realno pričati o pobedama. Prvi korak je osvojiti što više poena, više setova, bodova. Nama igranje u Evropi nije nepoznanica, ali kvalitetom, potrebnim za takva takmičenja, još ne raspolažemo“ iskren je Pavličević.

 


I dok odbojkašice Crvene zvezde dočekuju Lokomotivu iz Bakua u prvom kolu, odbojkaši ovog kluba će na megdan Trentinu. Utakmica se igra u četvrtak 25. oktobra u Trentu. Italijani su višestruki prvaci svoje zemlje i četvorostruki šampioni sveta.

 
„Ovakvi rivali aposlutno motivišu, dovoljno je samo pomenuti ime Trentina. Mi ćemo igrati najbolje što umemo ali u isto vreme svesni smo da nije poznato za koji će razultat takvo naše izdanje biti dovoljno. Među igračima protiv kojih ćemo igrati imamo svoje idole, ali pokušaćemo da im pružimo akdekvatan otpor“ rekao je Jakovljević.

 
Trener šampiona Srbije Duško Nikolić zna da ekipu očekuje težak zadatak jer u ih C grupi pored Trentina, očekuju francuski Tur i poljski Keđeržin.

 
„Nama je zapala najteža grupa, a početak je najteži mogući jer igramo protiv aktulenog svetskog prvaka. Tu ekipu čine najbolji reprezentativci raznih zemalja. Mislim da će to biti najlakša utakmica jer za takvog rivala nije potrebna motivacija. Utakmice u Ligi šampiona biće najbolja moguća priprema za domaći šampionat u kojem imamo najviše ambicije“ rekao je Nikolić.

 
Drugi meč u Grupi F crveno-bele igraju 31. oktobra, u Poljskoj, protiv Fakro Mušine. Odbojkaši Crvene zvezde će 30. oktobra ugostiti poljski Keđeržin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter