0
Ostali sportovi

Armstrong ostao bez titule sa “Tura ”

Objavljeno: 22.10.12 u 14:18

Prvi čovek UCI Pet Mekvejd objavio je odluku na konferenciji za medije u Ženevi, a ona je doneta na osnovu dokaza koje je prikupila Anti-doping agencija SAD o Armstrongovom dopingu tokom cele karijere.

Mekvejd je, takođe, objavio da je Armstrongu izrečena doživotna suspenzija i dodao:

Lens Armstrong nema više mesto u biciklizmu“.

Vladajuće telo svetskog biciklizma na taj način je samo potvrdio odluke Anti-doping agencije SAD.

„Došli smo toliko daleko u borbi protiv dopinga da bismo se vraćali u prošlost“, istakao je Mekvejd.

Prošlog meseca, Mekvejd je rekao da UCI nema razloga da uloži žalbu na odluku Anti-doping agencije SAD, ali da će sačekati obrazloženje slučaja pre donošenja konačne odluke.

Armstronga je Anti-doping agencija SAD suspendovala i izbrisala mu sve rezultate koje je postigao 1998. godine u avgustu, kada je odlučio da se ne bori protiv optužbi koje su iznete protiv njega. Od tada brojni biciklisti su priznali doping, a pošto su sarađivali dobili su daleko blaže kazne u poređenju sa Armstrongovom. Bivši američki biciklista, koji je godinama bio heroj zbog toga što je pobedio rak, a potom bio potpuno dominantan na „Turu“, od tada je ostao bez svih sponzora, u poslednjoj nedelji i bez „Najkija“.

Uprkos optužbama, Armstrong je i dalje isticao da nikada u životu nije pao na doping testu, ali se poslednjih dana mnogo spekuliše da bi uskoro mogao sve da prizna. U slučaju da to učini, biće optužen za krivokletstvo, pošto je više puta pod zakletvom istakao da se nikada nije dopingovao. Svakako, posle odluke UCI, pretrpeće finansijske posledice, a možda i pojedine tužbe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter