1
Auto Moto

Pedroza pobednik prekinute trke

Objavljeno: 21.10.12 u 13:03

Vozač Honde, Deni Pedroza pobednik je trke na stazi Sepang u Maleziji koja je prekinuta zbog jake kiše. Ovom pobedom, Pedroza se približio vodećem u generalnom plasmanu Horheu Lorencu na 23 poena, obzirom da je vozač Jamahe trku završio na drugom mestu ispred Kejsija Stonera, vozača Honde, koji je još uvek aktuelni šampion MOTO GP šampionata.

 
Trka je vožena po mokroj stazi od početka, što je odgovaralo Valenitnu Rosiju koji je u prvom krugu uspeo sa 11. pozicije na startu da dođe na 4. mesto, ali ga je onda ubrzo obišao Andrea Doviciozo na Monster Jamahi krenuvši u poteru za Stonerom i vodećim dvojcem. Kiša je padala sve jače, a nekoliko puta se videlo da drugoplasirani Lorenco gestikulira i maše rukama stjuartima kako bi prekinuli trku.

 

Vidljivost je bila ozbiljno smanjena a u petnaestoj krivini, Lorenco je umalo doživeo težak udes, ali je uspeo nekako da se izvuče i ostane na dva točka, da bi par sekundi kasnije, bila podignuta crvena zastava koja je označila prekid, a kasnije i kraj trke. Posle dugog čekanja, organizatori su odlučili da trka bude završena bez ponovnog starta, tako da su se pozicije na kojima su se vozači tada nalazili proglašene i za konačne.

 

Dukati je najviše profitirao ovom situacijom, jer je Hejden završio kao četvrti a Rosi kao peti. Andrea Doviciozo je ispao iz trke zbog pada sa motora dok je jurio Stonera, a bolje nije prošao ni Ben Spiz koji je pao između sedme i osme krivine tokom osmog kruga. Alvaro Bautista je trku završio na šestom a Hektor Barbera na sedmom mestu ispred vozača CRT motora Aleiksa Espargara, Džejmsa Elisona i Karela Abrahama.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Pedroza pobednik prekinute trke | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you aided me.
    uMwAlaq

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter