0
Auto Moto

Nju Džersi ipak tek u 2014.

Objavljeno: 19.10.12 u 12:50

Inauguraciona trka F1 u Nju Džersiju koja je originalno bila planirana naredne godine biće odložena za 2014. Bilo je već sumnji da će staza biti gotova tako brzo da već u 2013. godini primi bolide F1, a sada su te sumnje postale i opravdane.

 

Berni Ekleston je izjavio za Eurosport da se trka odlaže: „Neće se voziti naredne sezone. Zima u Njujorku nije blaga i jako su male šanse da se staza spremi za tako kratko vreme.“

 
Trka je prvobitno bila planirana za 16. jun, samo nedelju dana posle trke koja će se voziti u Kanadi, ali sada ostaje prazno mesto u kalendaru koje bi trebalo popuniti, ili će se voziti 19 trka umesto dvadeset koliko je planirano. Pretpostavlja se i da će Ekleston ponovo pokušati da pregovara sa Turcima da se trka održi možda u Istambulu, a koja nije bila predviđena zbog odbijanja turaka da plate visoku cenu kotizacije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter