0
Auto Moto

Šumi stvarno ide u penziju

Objavljeno: 18.10.12 u 10:26

Nemac je poslednje tri godine pokušavao sa Mercedesom da napravi neki zapaženiji rezultat, ali mu to nije polazilo za rukom. Šumi je bio dominantan u periodu 2000-2004, osvojio je sedam titula, a zamalo i osmu 2006. te godine, ali je sve to prošlost. Objavio je svoje povlačenje na stazi Suzuka pošto je već bilo objavljeno da na njegovo mesto u Mercedesu dolazi Luis Hamilton. „Prekidam zauvek“ izjavio je Šumaher za Gazzetta dello Sport“.

Ako se osvrnem iza sebe i pogledam u ogledalo života, srećan sam i smeškam se. Imam dve veoma različite karijere, jednu u kojoj sam osvojio sve što je moglo da se osvoji i drugu u kojoj sam naučio šta znači poraz i kako izgleda gubiti. Mislim da mi je to pomoglo i da sazrim kao čovek ali me je naučilo i strpljenju. Možda to jednostavno dolazi sa godinama. Generalno, mogu da pogledam iza sebe i da budem srećan i zadovoljan. Ne žalim ni za čim, osećam samo zadovoljstvo zbog svega što sam osvojio i postigao u životu. Sada me čekaju novi izazovi u životu i nove mogućnosti“

Na pitanje da li je i on čuo da se šuška o tome da bi Sebastijan Fetel mogao da pređe jednog dana u Ferari, Šumaher kaže da bi to moglo da se desi u jednom trenutku:“Mnogi pričaju o tome… kako sam ja do sada iskusio u karijeri, potrebni su ponekada novi izazovi. Možda će i njemu doći trenutak u karijeri kada će želeti da proba nešto drugačije, pa ako se kockice budu sklopile… što da ne…“

Od povratka na stazu i u tim Mercedesa, Šumaherov najbolji rezultat je treće mesto u Valensiji ove godine, a do penzije, Šumahera očekuje još samo četiri trke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter