0
Odbojka

Pobeda Zvezde u večitom derbiju

Objavljeno: 18.10.12 u 20:16

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su večitog rivala u 2. kolu Viner Štediše lige sa 3:1 (25:17, 25:20, 20:25, 25:18).

Crveno beli su dobro počeli meč. Servisima Nemanje Jakovljevića i dobrim blokom stiču sigurnost u igri. Lako osvajaju prvi set sa 25:17.

Partizan početkom drugog seta nagoveštava bolju igru i dolazi do prednosti od 7:3. Međutim, Zvezda dolazi do izjednačenja, a potom i vođstva preko odličnog Jakovljevića čiji su servisi neuhvatljivi. Izabranici Duška Nikolića stižu do ozbiljnije prednosti i rutinskom igrom dolaze do vođstva od 2:0 u setovima.

Ono što nije uspelo Partizanu u drugom setu uspelo je u trećem. Stekli su crno beli vođstvo sigurnijom igrom. Delovali su organizovanije. Aleksa Brđović je proigravao Minića, Steljića i Nikolića koji su uspevali da nadmudre rivale. Zvezda je pripretila pred kraj seta, ali je Partizan ipak uspeo da smanji na 2:1.

Crvena zvezda opravdava blagu ulogu favorita pred ovaj meč i tokom celog četvrtog dela igre vodi. Mitić i njegovi saigrači nisu dozvolili Partizanu da se vrati u igru i na kraju trijumfuju sa 3:1.
Najefikasniji u timu crveno belih bio je Dušan Petković sa 17 poena, dok je Nemanja Jakovljević zabeležio 15 uz 3 asa. Aleksandar Okolić je 7 puta izblokirao crno bele. Aleksandar Minić je osvojio 25 poena uz 4 asa za Partizan, a Marko Nikolić 15. Zvezdi druga pobeda, Partizanu drugi poraz.

Raspored utakmica 2. kola

četvrtak
Partizan Termoelektro – Crvena zvezda 1:3 (17:25, 20:25, 25:20, 18:25)

petak
Spartak Subotica – Železničar
Radnički – Đerdap
Ribnica – Vojvodina NS seme

subota
Mladi radnik – Spartak Ljig

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter