0
Ostali sportovi

Radnički napada trofej Kupa Evrope

Objavljeno: 16.10.12 u 21:50

Trener vaterpolista Radničkog Dejan Udovičić izjavio je da su njegovi momci spremni za iskušenja koja ih očekuju u Kupu Evrope i da su iz dana u dan sve bolji.

 
„Imamo respektabilne protivnike, pogotovo Sabadelju i Firencu, ali uz pune tribine i pomoć navijača mislim da ćemo uspeti da ostvarimo cilj. Spremni smo, podižemo formu iz dana u dan i jedva čekamo da turnir počne“, rekao je Dejan Udovičić.

 
Pored Radničkog, u grupi D se takmiče i španski Sabadelj, italijanska Florencija, nemački Potsdam i turski Juzme.

 
Udovičić je kazao da je najveći konkurent Radničkom za prvo mesto Sabadelj, dok je i Florencija ozbiljan protivnik.

 
„Juzme i Potsdam su velike nepoznanice, ali iskren da budem, mi se i ne bavimo tim ekipama jer smatram da smo apsolutni favoriti protiv njih. Firenca je znatno ozbiljnija, a najveći konkurent biće nam Sabadelj, koji je poslao drugu ekipu na kvalifikacije za Ligu šampiona, kako bi ispao i takmičio se u Evrokupu“, kazao je trener Radničkog.

 
Kapiten Kragujevčana Vanja Udovičić najavljuje osvajanje Kupa Evrope kao glavni cilj njegove ekipe, ali da će put do trona biti težak.

 
„Nadam se da ćemo uz pomoć publike uspeti da izborimo plasman u dalji tok takmičenja i to kao prvoplasirani tim. Osnovni cilj je osvajanje ovog takmičenja, ali svaki početak je težak. Čast nam je što imamo goste iz Španije, Italije, Nemačke i Turske, koji svakako zaslužuju da razmišljamo o njima kao pretendentima za osvajanje Kupa Evrope“, istakao je Vanja Udovičić.

 
Filip Filipović nada se podršci svih onih kojima je Radnički u srcu.

 
„Ovo će biti veliki ispit za sve nas. Poznajem ekipu Firence iz italijanskog prvenstva gde sam u protekle tri godine imao prilike da vidim njihov sistem igre, dok o ostalima ne znam mnogo, pa će nam protiv svih timova svaka podrška mnogo značiti“, kazao je Filipović.

 
Radnički će prvu utakmicu na zatvorenom bazenu Sportskog centar Park u Kragujevcu igrati u četvrtak od 19 časova protiv Potsdama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter