0
Ostali sportovi

Pada optužnica za nameštanje mečeva?

Objavljeno: 15.10.12 u 20:46

Francuski mediji najavljuju da će optužbe protiv braće Karabatić i Mladena Bojinovića „pasti u vodu“ zbog rupa u propisima francuskog rukometnog saveza.

 
Advokati bivšeg reprezentativca Srbije Mladena Bojinovića nagovestili su da bi mogli da iskoriste te rupe u zakonu kako bi oborili optužnicu protiv njihovog klijenta. To isto bi mogli da učine i advokati ostalih rukometaša optuženih za nameštanje mečeva.

 
Naime, u Disciplinskom pravilniku francuskog rukometnog saveza internet klađenje se ne karakteriše kao “veoma težak prekršaj“, već samo kao blaži prestup, a u Etičkom kodeksu ove organizacije iz februara ove godine suspenzija rada se vezuje isključivo za termin “veoma težak prekršaj“.

 
Takođe, član 84 o “onlajn“ klađenju u Etički kodeks je ubačen tek 28. juna ove godine, što je više od mesec dana posle sporne utakmice između Monpeljea i Kesona.

 
„Ako sud uvaži našu analizu, optuženim rukometašima ne preti ni kriminalni, ni rizik sportske suspenzije. Eventualno im se može suditi za povredu radnog odnosa“, izjavili su između ostalog Bojinovićevi advokati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter