0
Auto Moto

Kamui Kobajaši priznao grešku

Objavljeno: 15.10.12 u 10:34

Japanac se izvinio ali kaže da bi bilo nemoguće izbeći Batona posle situacije u kojoj su se našli, a posle koje je Baton završio trku već u prvom krugu. Samo nedelju dana pošto je osvojio svoj prvi podijum u karijeri na trci u Japanu, Kobajaši je dobio epitet „idiota“ kojim ga je častio Dženson Baton.

U trećoj krivini, japanac je prvo sašio vozača Mercedesa Nika Rozberga, a potom i Batona, uništivši mu prednje vešanje: „Ovo je trka koju želim što pre da zaboravim i potpuni je kontrast od onoga što sam uradio pre sedam dana pred mojim navijačima. Jako sam dobro startovao, ali onda se našlo četiri automobila uporedo pred teću krivinu.

Imao sam Nika sa desne strane i Batona i Pereza sa leve. Neko je udario moju zadnju gumu i bilo mi je onemogućeno da iskontrolišem automobil, ali sam morao da kočim u nekom trenutku. Nisam uspeo da izbegnem incident, i jako mi je žao što sam drugima napravio štetu, što mi svakako nije bila namera. To je samo bio jako težak trenutak i nisam imao kud, ali i dalje mislim da je moja greška. Stao sam u boks da popravim šta se popraviti moglo, ali je i moj auto pretrpeo previše oštećenja, pa sam morao da odustanem posle 17 krugova.“

Baton je takođe popio udarac i od Pereza, koji će mu od naredne godine biti klupski kolega, u prvoj krivini, a Meksikanac je i na prošloj trci bio umešan u incident kada je izleteo sa staze boreći se sa Luisom Hamiltonom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter