0
Auto Moto

Felipe Masa ostaje u Ferariju

Objavljeno: 15.10.12 u 09:48

Felipe Masa je osigurao mesto u Ferariju i naredne sezone a to će uskoro biti i zvanično objavljeno. Sedište Felipea Mase je bilo predmet mnogih spekulacija još od letos, posle teške prve polovine sezone, ali u drugom delu, Masa je popravio performanse, a trke u Japanu i Koreji su dovele tim u situaciju da mu neminovno produže ugovor.

Odluka Ferarija da zadrži Masu i naredne godine koja bi mogla da bude objavljena pre trke u Indiji, otvara put Niku Hilkenbergu da pređe u Zauber naredne sezone. Hilkenberg je već nekoliko puta viđen da pređe u tim iz Maranela da je tim izabrao da zameni Masu, ali će njegov fokus biti sada na usaglašavanju ugovora sa Zauberom.

Masa je već rekao da se nada da će ostati Alonsov kolega makar još jednu sezonu, a kada su ga pitali da li ima nedoumica oko ostanka u timu, brazilac je rekao:“Ne, za sada nemam, ali sačekajmo pravo vreme. Kada dobijem ok sa obe strane, onda ću znati da li ostajem, a mislim da će odluka biti doneta u veoma kratkom vremenu.“

Domenikali, šef Ferarijevog tima je takođe komentarisao dobru formu u kojoj je Masa:“Mislim da on sada sve bolje razume automobil, kao i gume, a i Felipe je veoma dobar vozač jer da nije tako, mi bi odavno doneli odluku da ga zamenimo. Osećam da Masa sada jako dobro kontroliše gume i kola, i na nivou je koji očekujemo od njega.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter