0
Auto Moto

Kaltenbornova prva žena u istoriji na čelu F1 tima

Objavljeno: 11.10.12 u 17:35

Švajcarski Zauber saopštio je da će Moniša Kaltenborn zameniti Petera Zaubera na čelu ekipe, čime će postati prva žena šef nekog tima u Formuli 1.

Zauber je inače najavljivao da će otići u penziju pre 70 godine, a evo to obećanje će i ispuniti. Na čelo ekipe će doći Kaltenbornova koja ima 41 godinu, a do sada je bila izvršni direktor.

„Ne sumnjam da Moniša zna sve što treba da bi bila izuzetni šef tima. Podjednako sam siguran i da će vrednosti koje su temelj ove kompanije nastaviti da žive. To mi je jako važno“, rekao je Zauber.

Tim Zauber debitovao je u Formuli jedan 1993. godine. Ove sezone se četiri puta peo na podijum u 15 trka, medju kojima je i treće mesto Kamuija Kobajašija na trci Suzuka u nedelju.

„Jasno je da sam vrlo svesna velike odgovornosti koju imam za trkački tim Petera Zaubera„, rekla je Kaltenbornova, koja je u kompaniju došla 2000. godine kao šef pravnog tima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter