0
Ostali sportovi

Armstrong ostaje i bez bronze iz Sidneja?

Objavljeno: 11.10.12 u 18:26

Međunarodni olimpijski komitet objavio je da ispituje izveštaj Antidoping agencije SAD (USADA) protiv bicikliste Lensa Armstronga.

 
Nakon što su utvrdili da se Armstrong dopingovao, što su potvrdili i njegovi suvozači, MOK želi da sprovede sopstvenu istragu kako bi utvrdili da li se legendarni biciklista dopingovao kada je osvojio bronzanu medalju na OI u Sidneju 2000. godine.

 
Portparol MOK Emanuel Moro rekla je da to telo pregledava izveštaj USADA „zajedno sa drugom povezanom dokumentacijom“.

 
„Prerano je govoriti da li MOK razmatra mere protiv Armstronga. Ako, međutim, naiđemo na bilo kakav dokaz koji bi opravdao pokretanje disciplinskog postupka, postupićemo u skladu sa tim“, rekla je Moro.

 
USADA je u sredu objavila izveštaj po kome su Lensu Armstrongu oduzeli svih sedam šampionskih titula sa Trke kroz Francusku.

 
U izvestaju je bivši Armstrongov timski drug Levi Lajphajmer priznao da se dopingovao. On je osvojio bronzu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter