0
Ostali sportovi

Armstrong usavršio doping program

Objavljeno: 10.10.12 u 22:45

Američka Antidoping agencija (USADA) je uz pomoć 11 bivših suvozača Lensa Armstronga koji su svedočili protiv njega u istrazi, dokazala da je ovaj šampion Tur de Fransa koristio najsofisticiraniji doping program u sportu.

„To je najsofisticiraniji, profesionalizovan i uspešan doping program koji je sport do sada video“, navela je USADA, koja je najavila da će kasnije detaljno obrazložiti odluku kojom je legendarnom biciklisti izrečena doživotna suspenzija i oduzeto svih sedam titula šampiona „Tur de Fransa“.

Direktor USADA Trevis Tajgart potvrdio je da su bivši Armstrongovi suvozači, među kojima Džordž Hajnčepi, Flojd Lendis i Tajler Hamilton, pružili dokaze koji su doveli do njegove suspenzije.

U dostavljanju dokaza Međunarodnoj biciklističkoj uniji Tajgart je pozvao nacionalne federacije da naprave programe koji će pomoći da se sport „očisti“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter