0
Auto Moto

Borba za titulu još uvek otvorena

Objavljeno: 09.10.12 u 11:21

Horhe Lorenco kaže da nema predstavu šta još može da se dogodi u borbi za titulu do kraja šampionata, a glavni konkurent mu je Deni Pedroza. Ozbiljan udarac na Pedrozine pretenzije na titulu bio je onaj kada je već u prvom krugu na Mizanu morao da odustane  jer je učestvovao u sudaru.

 

 

Posle dve uzastopne pobede, to je bio veliki udarac, naročito pošto je Lorenco pobedio i osvojio maksimalan broj bodova. Nakon toga, Lorenco nije uspeo da parira Pedrozi na Aragonu i prednost se smanjila za 5 bodova a situacija se sada dodatno komplikuje povratkom na stazu Kejsija Stonera ovog vikenda na stazi u Japanu. Lorenco kaže da se on fokusira na svaku trku ponaosob, pre nego na svaku pojedinačno. „Dok sam vozio u 250 i potom 2010 u Moto Gp šampionatu sam bio u sličnoj poziciji, ali sam uspevao da na kraju pobedim u šampionatu.

 

 

Nemam pojma šta će se desiti do kraja ali sada i ne želim previše da razmišljam o tome, samo želim da se koncentrišem na svaku trku ponaosob, na vožnju i na postizanje dobrog rezultata. Želim da budem najbolji mogući.“

 

 

Lorenco je dodao da je Pedroza veoma dobar u 2012 i da je samo jednom promašio podijum u sedam prvih trka ali i da nije trijumfovao sve do osme runde kada je uspeo da pobedi Stonera na Saksenringu.

 

 

„Deni je sjajno počeo sezonu, ali mu je bilo teško da dođe do pobede. Uvek je bio na podijumu ali nije pobeđivao, dok smo Stoner i ja odnosili pobede. Ali onda se Kejsi skrljao u nemačkoj i Deni je pobedio, a borba za šampionsku titulu je počela da se vodi između nas trojice. Mislim da je Deni napredovao i da ima pobednički mentalitet i iz trke u trku je sve bolji“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter